Televizyon
09 Ara 2013 10:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Yeşilçam tarifiyle ekmek arası aşk ve hayaller

Murat Tolga Şen, Show TV’nin yeni dizisinin ilk bölümünü yorumluyor

Güney Kore’nin en çok izlenen TV dramalarından biri olan Love Bread and Dreams / King of Baking dizisinden uyarlanmış bir dizi olan Aşk Ekmek ve Hayaller’in başına kendime içi şarküteri ürünüyle dolu bir yarım ekmek arası yapıp oturdum!
 
Eğer az önce biten bu dizi Kore dizisi uyarlaması ise Kore dizileri de Yeşilçam filmlerinden uyarlanmış. Filmi izlerken sürekli olarak oyuncuları kafamda değiştirdim. Küçük çocuğun yerine Kahraman Kıral’ı, annenin yerine Hülya Koçyiğit’i, babanın yerine Ediz Hun’u, Göksel Arsoy’u falan koydum. Replikleri ise gıdım değiştirmeye gerek yok.
 
Orijinal dizinin ilk bölümünü Youtube’dan biraz izledim. Bizimkiler uyarlarken bazı şeyleri olduğu gibi kopyala-yapıştır yapmışlar. Örneğin sürekli babasının yanında gezen takım elbiseli çocuk… Öyle bir çocuk var mı bizde? Maskot gibi babasının yanında gezen…
 
En çok Berna Laçin’in sahnelerinde eğlendim diyebilirim. Tutkulu olayım derken biraz rolünü abartmış, ilk bölümden karaktere girmek zor tabi… Tiyatroda da böyledir, ilk temsiller zordur, oynadıkça role alışır, karaktere girer oyuncu ama hikaye hızlı başladığı için yapacak bir şey de yok.
 
Bir de dizinin başı meğer ta 90’larda geçiyormuş, erkeklerin kalın kravatları olmasa anlayamazdım. İnsan biraz color correction falan yapar, dönemin rengini verir ancak yapımın öyle dertleri olduğunu sanmıyorum. TV izleyicisini damardan yakalamanın peşindeler.
 
Olur tabi, böyle Kemalettin Tuğcu romanları aromalı senaryoların her zaman şansı var ancak o çocukla olmaz. Onur’u oynayan çocuk oyuncuyu 30 saniye falan aradıktan sonra bulmuş olduklarını düşünüyorum. Twitter’da da yazmışlar, içine 40 yaşında adam kaçmış gibi oynuyor, ukala mı ukala ve çok bilmiş… Çocuk sevimliliğinden zerre nasip almamış.
 
İlk bölümden çok da bir şey yazmak istemiyorum ancak artık iyice modası geçmiş bir hikayesi var Aşk Ekmek ve Hayaller’in. 10 yıl önce yapılmış olsa hepimiz kilitlenir izlerdik ama çok aşk gördük, çok ekmek yedik, çok hayaller kurduk ve doyduk. 2013’de ve bu rejiyle, castla 40 yaş üstü seyirciyi ancak tavlar. Tabi ilerleyen bölümlerde çocuklar büyüyecek, gençlik dizisine dönecek vs. ama işi zor, gerçekten zor.
 
MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com