Kültür Sanat
09 Mayıs 2020 17:48 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2020 20:10

Yeşilçam emekçisi Coronavirüs'e yenik düştü

Türk sinemasının emektar isimlerinden makine ustası Hacı Bayram Gülbay hayatını kaybetti. Hacı Bayram Gülbay'ın Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Türk sinemasının emektar isimlerinden makine ustası Hacı Bayram Gülbay, koronavirüse yenik düştü. Onur Akay, Hacı Bayram Gülbay'ın ölümünü, “Yeşilçam tarihinde, sinema filmlerinin salonlarda 35 mm analog film makaraları üzerinden döndüğü yıllarda, en önemli makine ustalarından olan Hacı Bayram Gülbay’ı kaybettik. 8 Mayıs 2020 Cuma günü vefat eden Gülbay’a, koronavirüs teşhisi konmuş ve tedavisi hastanede sürüyordu. Daha sonra yoğun bakıma kaldırılan sinema emekçisi, maalesef koronavirüse yenik düştü. Gülbay, 8 Mayıs Cuma günü İstanbul Başakşehir’de bulunan Arnavutköy Kayabaşı Mezarlığı’nda defnedildi.” diye duyurdu.

Hacı Bayram Gülbay ve bu meslekte olanlar için dijital dönüşümün tam bir kâbus olduğunu belirten Akay, "Filmin sinema salonlarında döndüğü sırada sinema makinistlerine ve o tarihi makinelerle ustalarına ihtiyaç duymayan dijital teknoloji, Türkiye’de başta Hacı Bayram Gülbay olmak üzere, tüm dünyada bu sinema emektarlarını emekli etmişti. Nur içinde yatsın inşallah.” ifadelerini kullandı.