Gündem
12 Ara 2011 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

YEŞİLAY CEMİYETİ BEHZAT Ç.'YE SAVAŞ AÇTI!

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Balcı Behzat Ç. dizisindeki polis karakterinin sürekli içki kullanır halde gösterilmesini 'aymazlık' olarak niteledi

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, bir TV dizisiyle ilgili olarak, elinden içki şişesi düşmeyen bir polisin kahraman olarak lanse edilmesinin, topluma örnek olarak sunulmasının aymazlık olduğunu savundu.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, hiç kimsenin bir başkasının vücut bütünlüğüne zarar vermeye hakkı olmadığını belirtti. Bazı anne ve babaların hala çocuklarının yanında sigara içtiğini bildiren Balcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Sigara içen insan aydın sayılamaz. Bütün canlıların yaşam hakkı kutsaldır. Masum çocuklarının yaşam hakkına müdahale eden anne babaları bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.”

‘DİZİDEKİ KAHRAMAN DEVAMLI ALKOL KULLANIYOR’
İnsanlık düşmanlarına, bazı dizi ve filmlerde yardım edildiğini savunan Balcı, “Suçlularla mücadele eden polis topluma örnektir. Ancak bir dizideki kahraman devamlı alkol kullanıyor. Elinden içki şişesi düşmeyen bir polisin kahraman olarak lanse edilmesi, toplumumuza örnek olarak sunulamaz, bu tam bir aymazlıktır. Böyle mi gençlere örnek oluyorlar?” görüşlerini dile getirdi.