Medya
21 Nis 2012 12:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

''YERİM SENİN İLKENİ!'' ÖZDEMİR İNCE, AHMET KEKEÇ'İN DİLİNE DÜŞTÜ!

Medyaradar'ın Aydınlık gazetesiyle anlaştığını duyurduğu Özdemir İnce Star yazarı Ahmet Kekeç'in diline düştü.

Kısa süre önce Hürriyet’ten gönderilen ve Aydınlık gazetesiyle anlaşan Özdemir İnce, Star yazarı Ahmet Kekeç’in diline dolandı... Kekeç, İnce’nin verdiği bir röportajdan hareketle kaleme aldığı eleştiride Özdemir İnce’yi fena halde tiye alıyor.

İnce’nin kendisi hakkında kullandığı sert ifadeleri hatırlatan ve “Ben sağcılarla tartışmam...” dediğini kaydeden Kekeç, "Yerim senin ilkeni!" başlıklı yazısında şöyle diyor:

Hatırlayabildiğim kadarıyla, Özdemir İnce’ye cevabı kolay sorular sormuş, karşılığında “kuş beyinli”, “snop”, “ahmak” gibi küfürler işitmiştim.

Hani benimle tartışmazdın?

Hani ilke meselesiydi?

Benimle tartışmıyorsun ama Gösteri dergisinin 5 tam sayfasını yaşına, başına, sakalına yakışmayan küfürlerle doldurabiliyorsun... Yerim senin ilkeni!

Ben diyorum, “Müslüman ve Türk bir yazar kuleyle minareyi karıştırır mı? Ezanı şarkı, Kur’anı ağıt diye çevirir mi? Hadi Coelho bilmiyor diyelim. Sen neden çevirdiğin kitaba dipnot düşmüyorsun?”

O buyuruyor, “Ben sağcılarla tartışmam...”

Ben diyorum, “Entelektüel olduğunu söylüyorsun ama Tabula Rasa’nın ne olduğunu bilmiyorsun... Ne iş?”

O buyuruyor: “Ben sağcılarla tartışmam...”

Ben diyorum, “Sabetaycılığın kurucusu Sabetay Levi değil, Sabetay Sevi’dir... Bu iki Sabetay arasında nerden baksan iki yüzyıl vardır. İnsan biraz ansiklopedi karıştırmaz mı? Bu nasıl entelektüellik?”

O buyuruyor, “Ben sağcılarla tartışmam...”

Ben diyorum, “Mini etekli kızı diri diri yaktılar diye asparagas bir haber yaptın. İddianı dayandırdığın kaynağın Gaye Petek Şalom bile yalanladı yazdıklarını. Bu haberine bir de ödül verdiler. Ödülü alırken hafiften utanmadın mı?”

O buyuruyor, “Ben sağcılarla tartışmam...”

Ben diyorum, “Milli Görüş’ün temellerini İsmet Paşa’nın 1947 yılında attığını yazıyorsun... Şunu bir açıkla bakalım? Nasıl olmuş?”

O buyuruyor, “Ben sağcılarla tartışmam...”

Ben diyorum, “Filancanın mürit ve müminleri diye bir ifade olmaz... Türkçe yazıyorsun, bu dilin kayda değer şairlerinden birisin ama bu basit kuralı bilmiyorsun...”

O buyuruyor, “Ben sağcılarla tartışmam...”

Sağcılarla tartışmıyorsun... Aferin çok iyi ediyorsun...

Sağcılarla tartışmadığına göre solcusun... Yani “solcu” muamelesi görmek istiyorsun.

Fakat tarzın, tavrın, yaklaşımın ve dünya görüşün pek de “sol” kokmuyor. Hatta hiç “sol” kokmuyor.

Daha çok eski İtalyan ve Alman sağcılarına benziyorsun.

Eğer “ilke meselesi” demeyeceksen, Aydınlık’taki ilk yazında, nasyonalist düşüncenin solla alakasını kurcalamanı rica ediyorum.

Bakalım bir... Belki ikna oluruz.

 
Ahmet Kekeç/Star