Dünya
28 Tem 2023 08:18 Son Güncelleme: 28 Tem 2023 08:20

Yeri merak ediliyordu! Putin’in yanı başında ortaya çıktı…

Geçtiğimiz haftalarda Rus paralı asker şirketi Wagner'in isyanı dünyada büyük ses getirmişti. Evgeny Prigojin'in liderliğindeki kalkışma Moskova'da hareketli dakikalar yaşatırken isyan daha sonra sona ermişti. O tarihten itibaren Prigojin'in nerede olduğu çok merak ediliyordu. Rusya-Afrika Zirvesi’nde ortaya çıkan Prigojin'nden ilk kare geldi. Zirvenin açılış konuşmasını Rusya lideri Putin'in yapması ise dikkat çekti.

Rusya’da kısa süreli isyan başlatan Rus paralı asker şirketi Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, St. Petersburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılış konuşması yaptığı Rusya-Afrika Zirvesi’nde görüntülendi.

 

TOKALAŞIRKEN FOTOĞRAF

Rusya’da silahlı ayaklanma başlattıktan sonra geri çekilen ve askeri faaliyetlerine Belarus’ta devam edeceği duyurulan Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, Rusya’nın St. Petersburg’da düzenlediği Rusya-Afrika Zirvesi’nde görüntülendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılış konuşması yaptığı zirvede, Orta Afrika Cumhuriyeti Rusya Kültür Evi Başkanı Dmitri Siti, Prigojin ile zirvenin yapıldığı Trezine Hotel’de tokalaşırken fotoğrafını paylaştı. Otelin Prigojin’in ailesine ait olduğu biliniyor.