Gündem
02 Ara 2010 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

YEREL GAZETE AÇMAK, BAKKAL AÇMAKTAN DAHA KOLAY!

Anadolu Basın Birliği Derneği Başkanı Halil Zor, gazete çıkarmanın, bakkal açmaktan bile kolay olduğunu iddia etti..

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Medya ve İletişim Meclisi, basın kartı verilmesi ile ilgili sürelerin uzun olduğunu belirterek, sürenin kısaltılması talebinde bulundu. Meclis, basın kartının kimlik olarak kullanılması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini de vurguladı.

TOBB Türkiye Medya ve İletişim Meclisi, sektörün sorunlarını görüşmek üzere TOBB Birlik Merkezi'nde toplandı. Basın kartı verilmesi ile ilgili sürelerin uzun olmasına ilişkin şikayetlerin dile getirildiği toplantıda, basın kartının kimlik olarak kullanılması için gerekli düzenlemelerin yapılması talep edildi. Öte yandan, yerel basında en az 7 kişi çalıştırma zorunluluğu bulunduğu, bu rakamın basın kuruluşlarını zorladığı dile getirildi

YERELDE GAZETE AÇMAK, BAKKAL AÇMAKTAN DAHA KOLAY

Anadolu Basın Birliği Derneği Başkanı Halil Zor, yerel basınla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, gazete çıkarmanın, bakkal açmaktan bile kolay olduğunu, bu sebeple yerelde özellikle bayram ve seçim dönemlerinde basılan gazete sayısının çok yükseldiğini belirtti. Halil Zor, gazete çıkaracak kişilere iletişim fakültesi mezunu olmak ya da iletişim fakültesi mezunu çalıştırmak gibi, bazı standartlar getirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

İNTERNET MEDYASINDA OLUMLU GELİŞMELER

İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ise, internet medyasının yasalaşma çalışmalarında önemli gelişmeler olduğunu, Bakanlığın yasa tasarısı üzerinde çalışmaya başladığını, internet medyasının yasalaşması halinde her haber sitesinin künyesi, yeri, sorumlusunun belli olacağını ve böylelikle internetteki bilgi kirliliğinin önüne geçileceğini belirtti. Özışık ayrıca, basın mensupları için uygulanmaya başlanan gri pasaportun, internet medyası mensupları için de geçerli olması gerektiğini dile getirdi.