Gündem
12 Tem 2016 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:22

Yeraltı dünyasının 'küçük baba"sı Onur Özbizerdik için flaş karar!

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik için mahkeme flaş karar aldı. Onur Özbizerdik 5 yıl hapis yatacak.

Ünlü kabadayı Dündar Kılıç'ın torunu, Alaaddin Çakıcı’nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, Etiler’deki bir restoranda tartıştığı güvenlik görevlisini ayağından vurduğu iddiasıyla hakkında açılan davada 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Onur Özbizerdik ve müşteki güvenlik görevlisi Hakan Gülez katılmadı. Duruşamada sanık Özbizerdik’i avukatı temsil etti.

5 YIL HAPİS CEZASI ÇIKTI

Davayı karara bağlayan mahkeme Özbizerdik’i “kasten yaralama” suçundan 3 yıl, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet” suçundan 2 yıl olmak üzere toplamda 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İNDİRİM VE ERTELEME YOK

Mahkeme cezada herhangi bir indirim veya erteleme yapmadı. Yargıtay’ın cezayı onaması halinde, Özbizerdik yeniden cezaevine girebilir.

NE OLMUŞTU?

Onur Özbizerdik, 2014 yılı Kasım ayında rezidans cinayeti davasından tahliye olduktan 2 gün sonra Etiler'de kız arkadaşıyla gittiği lüks restoranda tartıştığı güvenlik görevlisi Hakan Gülez'in ayağına ateş etmişti. Yaralanan Gülez hastaneye kaldırılırken, Özbizerdik, olay yerinden kaçmıştı. Daha sonra yakalanan Özbizerdik, "Meskun mahalde ateş ederek güvenliği tehlikeye sokma" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti.Hakimlik, Özbizerdik hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" ve "evine en yakın güvenlik birimine ayda bir kez imza atmak" tedbirleri uygulayarak serbest bırakmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Özbizerdik’in ''yaralama'', "Meskun mahalde ateş ederek güvenliği tehlikeye sokma" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu.