Gündem
29 Eyl 2023 11:50 Son Güncelleme: 29 Eyl 2023 12:04

Yeraltı dünyası ile ilgili çarpıcı kulis! Son gelişmelerden sonra mafyada kim kime karşı?

Tolga Şardan, organize suç örgütlerinin son gelişmelerden sonra yeni saflar oluşturduğunu yazdı. Tolga Şardan’ın iddialarına göre, Sarallar, Hacısüleymanoğlu grubu ile yan yana dururken karşılarında da Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Kürşat Yılmaz ve Barış Boyun yer alıyor. İşte tüm detaylar…

Organize suç dünyası ya da bilinen isimleriyle mafya veya yeraltı dünyasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Son dönemde; özellikle İstanbul merkezli suç gruplarında yaşanan bu gelişmeler, bugüne kadar kimi zaman birlikte olan, kimi zaman da ayrı davranan mafya gruplarında safların yeniden oluşmasına neden oldu.

t24 yazarı Tolga Şardan’ın emniyet kaynaklarından edindiği bilgilere göre Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin ve Kürşad Yılmaz'ın tahliye edilmesinden sonra tablo yeniden oluştu. Buna göre, son birkaç yıldır İstanbul’da etkili olan ve polis kayıtlarına göre en etkin mafya grubu olan Sarallar’ın, kendileri gibi Karadeniz kökenli Hacısüleymanoğlu grubu ile yan yana duruyor.

ARABACI, KAPLAN, ÇAKICI...

Bu grubun karşısında ise daha kalabalık bir oluşum var. Bu oluşumda Çakıcı, Sedat Şahin, Kürşat Yılmaz ve Barış Boyun yer aldı. Bu arada Almanya’da yoğun faaliyetleri bulunan ve Çeşme’de bazı mekanlarda etkinliği olduğu bilinen Necati Arabacı da yine bu gruba dışarıdan destek veriyor. Almanya’da kurulu Hells Angels grubunun lideri Necati Arabacı, kısa süre önce Ankara’da Ayhan Bora Kaplan’ın oğlunun sünnet düğününde görüldü. Aynı düğünde Çakıcı’nın yeğeni Barış Çakıcı da yer aldı.

GÜNDEMDEKİ İSİM: BARIŞ BOYUN

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da yaşanan mafya hesaplaşmasında ekibi öldürülen Barış Boyun’un liderliğini yaptığı Daltonlar grubuna karşı Red Kit grubu var. Bu grup, aynı zamanda Sarallar grubunun alt grubu olarak biliniyor. Sarallar grubunun bir diğer alt grubu liderliğini Soner Reçber’in yaptığı Göl grubu.

Barış Boyun, İstanbul’da motosikletli infaz timlerini hayata geçiren mafya lideri olarak tanınıyor. İstanbul’daki eylemleri sonrasında önce Gürcistan’a giden Boyun, oradan Abhazya ve Ukrayna üzerinden İtalya’ya geçti. Boyun’un İtalya’ya yasa dışı yollardan geçtiği emniyet kayıtlarında mevcut. Rimini’de yakalanan Boyun, Türkiye’ye iade işlemleri sırasında yerel güvenlik makamlarınca serbest bırakıldı. Boyun’un ülkede ev aldığı tespit edildi.

İTALYA, BOYUN’A OTURUM İZNİ VERMEDİ

Ayrıca, İstanbul’da faaliyet gösteren Sırp kökenli suç örgütü lideri Jovan Vukotic’in öldürülmesinde Barış Boyun’un ekibinin görev yaptığı ifade ediliyor. Vukotic grubunun Sarallar grubu ile bağlantısının bulunduğu yine emniyet kaynaklarından yansıyan bilgilerden.

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN UZİ TERCİHİ

Organize suç örgütleri içinde bu gelişmeler yaşanırken, İstanbul’da yaşanan silahlı çatışmalarda Uzi marka otomatik silahların kullanılması ve operasyonlarda ele geçirilmesi de dikkat çeken diğer bir nokta. Daha önceleri kalaşnikof marka otomatik tüfeklerin kullanıldığı çatışmalarda son dönemde Glock ve Uzi’ler de suç örgütlerince tercih ediliyor.