Medya
23 Mar 2022 14:22 Son Güncelleme: 23 Mar 2022 14:27

Yeniçağ yazarından dört gazeteciye tepki! ‘Anayasa’yı yok mu sayıyorsunuz?..’

Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı konusunda değerlendirmelerde bulunan Deniz Zeyrek, Mehmet Tezkan, İsmail Küçükkaya ve Fatih Altaylı’ya tepki gösterdi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı konusunda değerlendirmede bulunan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, gazeteci İsmail Küçükkaya ve Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya tepki gösterdi.

“Anayasayı yok mu sayıyorsunuz? Recep Tayyip Erdoğan'ın, Devlet Bahçeli'nin ve YSK'nın anayasayı çiğnemesine razı mısınız? Yüksek Seçim Kurulu kabul eder" sözünü neden hangi hukuki hükme göre kabulleniyorsunuz? Anayasanın 101. Maddesinin 2. Fıkrasını 6771 sayılı yasanının 18. Maddesinin ‘b’ ve ‘c’ fıkralarını yok sayan hukuk dışı algıya neden destek veriyorsunuz? Kamuoyunu ve YSK'yı neden yanlış yönlendiriyorsunuz?” sorularını yönelten Uğuroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sizlere meslek büyüğünüz olarak şunu söyleyeceğim; kanmayın, milleti de kandırmayın; haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe prim vermeyin; yüksek Seçim Kurulunun anayasayı çiğnemesinin mümkün olmadığını savunun.”

Yazının tamamı için tıklayın!