Gündem
11 Şub 2015 12:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Yeniçağ yazarından bomba kulis! Yenge istedi, Hakan Fidan istifa etti!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifasında eşinin etkili olduğu gündeme geldi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifasında eşinin etkili olduğu gündeme geldi. 

Yeniçağ gazetesinden Ahmet Takan, bugünkü “İstifada yenge ağırlığı” başlıklı yazısında, Hakan Fidan’ın istifasına ilişkin kulis bilgisine yer verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı olan Takan yazısında, “Yakın çevresinden edindiğim bilgilere göre, Erdoğan’ın onaylamamasına rağmen Fidan’ın istifasında ‘yenge hanım’ çok etkili oldu” dedi. Fidan’ın “Yoruldum” şeklindeki açıklamasının da doğru olduğunu belirten Takan, “En son görüşmede Fidan, Erdoğan’a, ‘Benim aile hayatım kalmadı, darmadağın oldu. Çok çalışıyorum ev bark yüzü görmüyorum. Eşim de mutlaka istifa etmemi istiyor. Lütfen beni anlayışla karşılayın. İstifa ediyorum’ dedi. Erdoğan çok bozularak istifayı kabul etti” iddialarına yer verdi.

FİDAN’IN YÜKSELİŞİ GÜL VE DAVUTOĞLU SAYESİNDE

“Hakan Fidan’ın AKP çarkına dahil edilişi Abdullah Gül ile oldu” diye Takan, Fidan’ın üzerindeki Abdullah Gül etkisini şöyle anlattı:

“Başbakan baş danışmanlığı görevim sırasında Hakan Fidan’ı tanıdığımı aktarmıştım. Ahmet Davutoğlu’nun da dış politika baş danışmanı olduğu günlerde Gül, Fidan’ı ona teslim etmişti. Fidan, Davutoğlu’nun masasının yanında oturduğu bir sandalyede mesai yapar, rahle-i tedrisattan geçerken ara sıra da Gül’ün konuşma metinlerini yazardı. Fidan’ın yükselişleri de Gül ve Davutoğlu sayesinde olmuştur. Gerçekte garip olan ise yollar ayrıldığında kapışmalar patladığında Fidan’ın Erdoğan’ın yanında kalmasıdır.”

ERDOĞAN-DAVUTOĞLU KAVGASI

Ahmet Takan, 4 eski Bakanın Yüce Divan oylaması ile ilgili tartışmaların olduğu sırada yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına dikkat çekti. Takan o toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında sert bir kavga yaşandığını öne sürerek şunları aktardı:

“Erdoğan, Davutoğlu’nun ‘Kendi istekleri ile Yüce Divan’a gitsinler ve aklansınlar’ sözlerini hatırlatır, ‘Sen Başbakancılık oynadığını mı sanıyorsun? Anlamıyor musun? Burada hedef olan benim. Operasyon bana yapılıyor’ diye çıkışır. Yediği fırçalardan abandone olan Davutoğlu da ‘O zaman toplantıya ben katılmıyorum. Gidin siz başkanlık edin ve toplantıyı yapın. Ben yokum’ der ve odayı terk eder. Gerginlik salonda bekleyen Bakanlara yansır ve krizin çözümü için ikna çalışmaları başlar. Uzun bir süre dil dökülür Ahmet Davutoğlu’na toplantıya katılması için. Sonunda bir şartla kabul eder Ahmet Hoca; ‘Bakanlar Kurulu’nun tek gündem maddesi olacak çözüm süreci ve iç güvenlik.’ ‘Başbakan’ın şartı kabul edilir. Yalandan kameralara görüntü vermek için beraber salona girilir.”