Gündem
15 Oca 2021 15:52 Son Güncelleme: 15 Oca 2021 19:36

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na saldırı

Yeniçağ Ankara Temsilcisi ve yazarı Orhan Uğuroğlu'na evinin önünde saldırı gerçekleştirildi.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na saldırı yapıldı. Saldırı Uğuroğlu'nun evinin önünde gerçekleşti.

Yeniçağ’ın edindiği bilgilere göre, Orhan Uğuroğlu arabasına bineceği sırada arkadan gelen 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırganların 34 plakalı bir araba ile geldiği belirtildi. Şu anda Emniyette ifade veren Uğuroğlu'nun sağlığı iyi durumda.

SENDİKADAN KINAMA

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi, Uğuroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı:

"Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu evinin önünde saldırıya uğradı. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yargıdan, saldırganları en kısa sürede tespit etmesini ve bu olaya karşı etkili soruşturma yürütmesini bekliyoruz."

TGC'DEN SALDIRIYA KINAMA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yeniçağ gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Üyemiz Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu’na Ankara’da kimliği belirsiz bir grubun sopalarıyla saldırdığını, tedavisinin sürdüğünü haber aldık.Bu saldırıyı azmettirenleri ve yapanları kınıyoruz.

Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak üyemiz Orhan Uğuroğlu’na en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ Gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”