Gündem
07 Eki 2016 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

Yenibosna bombacısı Aksaray'da yakalandı!

Yenibosna'daki bombalı saldırının PKK'lı failinin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da, eli kanlı terör örgütü Yenibosna’daki polis merkezi yakınlarında motosikletle bombalı saldırı düzenledi. 10 kişinin yaralandığı saldırıyı PKK’nın düzenlediği belirlendi.  Terör saldırısını düzenlediği gerekçesiyle aranan PKK’lı terörist, Konya-Aksaray’da sahte bir kimlikle yakalandı. Operasyona ilişkin 6 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin İstanbul’da, aralarında bir de kadının bulunduğu 3 kişinin de Konya-Aksaray’da yakalandığı belirtildi.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI
İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan da patlamanın yaşandığı bölgeye giderek inceleme yaptı. Polisin  olay yerinden kaçtığı iddia edilen bir kişiyi aradığı öğrenildi.  Kaçan şüphelinin 20-25 yaşlarında olduğu kırmızı kapşonlu bir tişört giydiği ve elinde siyah bir kask olduğu öğrenildi. Polis ekipleri, patlamanın ardından başlattıkları operasyon sonucu, PKK’lı teröristi sahte kimlikle Aksaray’da yakaladı.

ÖRGÜT PKK
TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde, hain saldırıyı düzenleyen terör örgütünün PKK olduğu da anlaşıldı. Hain eylemde A3 yada A4 tipi plastik patlayıcı kullanıldığı belirlendi.

BOMBACIYI TEM EKİPLERİNİN SIKI TAKİBİ YAKALATTI

Saldırıdan sadece 6 saat sonra şüphelinin yakalanması, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin, hızlı hareket ederek, sıkı takip yapmaları sayesinde yakalandığı öğrenildi.

MOTOSİKLETİ ARKADAŞINDAN ALMIŞ

Patlamanın hemen ardından harekete geçen İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  çevredeki güvenlik kamera görüntülerini taradı. Araştırmalarda şüphelinin eşkali belirlendi. Kamera ve olay yeri çalışmasında, patlamada kullanılan motosikletin plakası ve şasi numarasına ulaşıldı. Motosikletin sahibi tespit edildi. Özel TEM ekibi, hemen motosiklet sahibinin adresine ulaşarak şüpheliyi gözaltına aldı. İfadesi alınan şüpheli, 34 N 8224 plakalı motosikletini bir arkadaşına verdiğini söyledi. Polis ekipleri motosikleti alan kişiyi de belirledi. Hemen başka bir ekip bombacı olduğu belirlenen şüphelinin evine gitti. Ancak bombacının otomobiliyle gittiği bilgisine ulaşıldı.

AKSARAY’A KADAR TAKİP
TEM Timleri Güvenlik kameralarını MOBESE’ leri incelemeye aldı. Şüphelinin biri kadın 2 kişiyle otomobille İstanbul dışına çıktığı belirlendi. Plaka tanıma sistemleri ve güvenlik kameralarından şüphelinin gittiği yön araştırılırken,  TEM ekipleri de şüphelinin aracını takibe aldı. İstanbul’da aracın yerini saptamaya çalışan dedektiflerin verdiği bilgiler üzerine harekete eden ekipler, şüphelileri Şereflikoçhisar’dan Aksaray’a doğru giderken düzenlenen operasyonda yakalandı.

6 ŞÜPHELİ
Gözaltına alınan biri kadın 3 şüphelinin aracında bir tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin, kanlı terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kampına geçmeyi planladıkları ortaya çıktı. Bombalı eylem kapsamında 3 şüpheli de İstanbul’da gözaltına alındı.