Polemik & Kulis
30 Ara 2015 08:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin yayın danışmanı hangi isim oldu? (Medyaradar/Özel)

Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin yayın danışmanı 34 yıldır medyanın çeşitli kademelerinde yöneticilik yapan başarılı isim oldu.

Yeni Yüzyıl Gazetesi Yayın Danışmanlığı görevine Sabah, Vatan ve Milliyet Gazeteleri'nde yöneticilik görevlerinde bulunan deneyimli gazeteci Atilla Güner getirildi.

Yeni Yüzyıl Gazetesi ile kuruluşundan bu yana Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Aşkın Baysal'ın yolları geçtiğimiz günlerde ayrılmış, Baysal'dan boşalan Genel Yayın Yönetmenliği görevini gazetenin kurucusu ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu'nun sürdüreceği ileri sürülmüştü. Fakat Genel Yayın Yönetmenliği koltuğu boş kaldı. Onun yerine gazeteye yayın danışmanı olarak Atilla Güner alındı. 

Atilla Güner kimdir?

Gazi Üniversitesi BYYO mezunu olan Atilla Güner, İstanbul Üniversitesi'nde ekonomi yüksek lisansının ardından 1981'de Ankara Barış Gazetesi'nde meslek hayatına başladı.Hürriyet Ankara Bürosu'nda sıkıyönetim mahkemelerini izledi. Adliye muhabirliği yaptı. Hürriyet, Milliyet ve Söz gazetelerinde çalıştı. Sabah, Vatan ve Milliyet'te Yazı İşleri Müdürü ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Kanal 6, Kanal D, NTV, Kanal E'de televizyon haber yöneticiliği yaptı. Milliyet Haber Ajansı Genel Müdürlüğü'nü sürdürürken Hürriyet Haber Ajansı ile birlikte DHA çatısında birleşme çalışmalarına katıldı. Kuruluşundan beri görev aldığı Vatan'dan Haziran 2011'de ayrıldı. 'Atilla Güner ile Akşam Postası' adlı radyo programını RS FM'de 3.5 yıl sürdürdü. Nisan 2015'te ayrıldı. Antalya merkezli VTV televizyonunda 'Atilla Güner ile Ayrıntılar' programını hazırlayıp sundu. Bersay İletişim Grubu'nda, siyasal iletişim biriminin sorumlusu olarak görev aldı, medya eğitimi konferasları verdi.

Ödülleri
1982'de ÇGD'nin 'Yılın Yerel Gazete Haber Ödülü'ne değer görüldü. 

1992'de TGC'nin 'Yılın TV Haberi' ödülünü kazanmıştır. (Kanal 6'daki "İzlanda ile Türkiye'nin paylaşamadığı çocuklar" haberiyle.. )2011'de TGC'nin 'Yılın Radyo Haber Programı' ödülüne değer görüldü.

2012'de Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin 'Yılın Radyo Haber Programı' ödülünü “Atilla Güner’le Akşam Postası” programıyla kazandı.

2013- TGC Sedat Simavi Ödülleri'nin radyo dalındaki ödülünü aldı. (Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yayınlarıyla..)



MEDYARADAR/ÖZEL