Polemik & Kulis
30 Mar 2016 20:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde kriz patladı, hafta sonu ekleri kapandı!

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl gazetesinde şok bir gelişme yaşandı.

5 Kasım'da "Türkiye Hepimizindir" sloganıyla yayın hayatına başlayan ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl gazetesinde sarsıcı bir gelişme yaşandı.

Gazete, 5 Aralık 2015'te ilk sayısını yayınladığı "Yeni Yüzyıl C" ile 6 Aralık 2015'te yayına başlayan "Yeni Yüzyıl P" hafta sonu eklerini kapatma kararı aldı.

Mali krizi bir türlü aşamayan Yeni Yüzyıl gazetesinin, halen çalışan kadrolu ve telifli gazetecilere de ödeme yapılmadığı ortaya çıktı.

REKLAM BÖLÜMÜ KAPATILMIŞTI
Yeni Yüzyıl geçtiğimiz hafta da reklam bölümü tamamen kapatmış, gazetenin reklam bölümünde çalışanların tamamı da işten çıkartılmıştı.

KADROLU ÇALIŞANLARA GECİKMELİ ÖDEME
Gazetenin kadrolu çalışanlarının maaşlarının gecikmeli olarak ödendiği, herkesin içeride en az iki aylık maaşı olduğu öğrenilmişti. Çalışanlara maaşları yerine 500 TL gibi ödemeler yapıldığı, çalışanların içerideki paralarını alabilmek için itiraz edemediği de kulislerde konuşuluyordu.

TELİFLER ÖDENMİYOR
Gazetenin dışarıdan telifle çalışan muhabir, editör, yazar gibi sözleşmeli personeline ise telif bedellerinin 3 aydır ödenmediği ortaya çıktı. Geçen ay içinde "telifler öndenmezse yazılarımızı yollamayacağız" tepkisi gösteren yazarlara, "önümüzdeki ay sorun çözülecek" denildiği ancak hala bir gelişme olmadığı öğrenilmişti.

GAZETE ÇALIŞANLARINA MAAŞ YOK AMA RADYOYA 6,5 MİLYON TL
Geçtiğimiz günlerde Pal FM ve Pal Station isimli iki radyo için Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı avukat Mansur Topçuoğlu'nun 6.5 Milyon TL verdiği ortaya çıkmıştı.

GAZETE KAPANACAK MI?
Mansur Topçuoğlu'nun geçen Kasım ayında kurduğu Yeni Yüzyıl  yerine şimdi de Pal Radyo'ya yatırım yapması "Yeni Yüzyıl kapanacak mı" sorusunu akıllara getirdi.

ESKİ ÇALIŞANLAR DAVA AÇACAK!
Aralarında işten çıkarılanların da olduğu 30'a yakın eski çalışanları, ödenmeyen haklarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Çalışanların ortak hazırladığı açıklamada; "Konuyla ilgili bilgi edinme hakkımız bile elimizden alınmış durumda. Maaşlarımızın yatırılmaması halinde toplu olarak hukuki süreç başlatacağız" ifadelerine yer verildi.