Polemik & Kulis
30 Oca 2016 11:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Yeni Yüzyıl Gazetesi kadrosuna hangi "güçlü ve uzman" kalem katılıyor? (Medyaradar/Özel)

Yeni Yüzyıl Gazetesi yılların deneyimli ismini yazar kadrosuna kattı.

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı avukat Mansur Topçuoğlu'nun yönetiminde yayın yapan Yeni Yüzyıl gazetesi yazar kadrosuna Zeynep Göğüş'ü katıyor.

Avrupa Birliği konusunda en geniş deneyime ve bilgiye sahip gazeteci olarak bilinen Zeynep Göğüş önümüzdeki haftadan itibaren yazılarına başlıyor. 

Yeni Yüzyıl Göğüş transferini bugün böyle duyurdu:


ZEYNEP GÖĞÜŞ KİMDİR?

Türk siyasetinin ve basınının seçkin isimlerinden Ali İhsan Göğüş?ün kızı olan yazar, üniversiteyi Brüksel'de tamamladı. Brüksel'de NATO ve Avrupa Birliği nezdinde gazetecilik yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra; Milliyet, Hürriyet, Sabah gazetelerinde çalıştı. Köşe yazarlığına Hürriyet'te başlayan Göğüş, daha sonra Sabah gazetesine geçti. 1999 yılı sonunda, Sabah Gazetesi'nden ayrılmak zorunda bırakıldı. 2000 yılında emekli oldu.

İletişim ve Avrupa Birliği ağırlıklı çalışmakta olan bir danışmanlık şirketin başında olan Göğüş, yıllardır  Avrupa Birliği üyeliğiyle  ilgili adımları yakından takip ediyor, yurtdışında ve içinde pek çok projede rol alıyor. Kurucusu olduğu Zego ile de AB iletişim danışmanlığı veriyor.

Türkiye’nin online AB haber gazetesi EurActiv’i kuran Göğüş'ün Oğluma Avrupa Mektupları ve Kadınlar Olmadan Asla isimli kitapları bulunuyor.

MEDYARADAR/ÖZEL