Gündem
31 Ara 2021 22:03 Son Güncelleme: 31 Ara 2021 22:15

Yeni yılın ilk günü hava nasıl olacak? Meteoroloji yayımladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yılın ilk gününün raporunu yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye’nin genelinde hava çok bulutlu ve yağışlı. 

Bu yağışlar İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da kar yağışı şeklinde kendini gösterecek. Hava sıcaklıkları batı kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, yurdun kalanında ise mevsim normallerinde seyredecek.

Denizlerde rüzgar Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz’de zaman zaman fırtına seviyesine çıkacak şekilde kuvvetli esiyor. Diğer kıyılarda ise orta kuvvet ve altında esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesinde hava bulutlu ve çoğunlukla yağışlı. Sıcaklık İstanbul’da 10, Bursa’da 12 derece ölçülüyor. Pazartesi günü yağış yerini parçalı bulutlara bırakıyor.

Ege Bölgesinde yağış iç kesimlerde bekleniyor. Bölgenin kalanında hava çok bulutlu. Sıcaklık İzmir’de 17, Afyonkarahisar’da 8 derece ölçülüyor. Yağış pazartesi günü bölgeyi terk ediyor.

Akdeniz Bölgesinin batısında ve yer yer doğu kesimlerinde yağmur bekleniyor. Bölgenin kalanında da gökyüzüne bulutlar hakim. Sıcaklık Antalya’da 20, Mersin ve Adana’da 17 derece ölçülüyor.

İç Anadolu Bölgesi yağışlı. Bu yağışlar bölgenin doğusunda kar şeklinde kendini gösterecek. Pazartesi günü yağış beklenmiyor, bölgede sis etkili olacak.

Karadeniz Bölgesi de yağmurlu. Gümüşhane dolaylarında kar yağışı da görülebilir. Sıcaklık Bolu’da 8, Samsun ve Trabzon’da 12 derece ölçülüyor. Pazartesi günü yağış etki alanını daraltacak.

Doğu Anadolu Bölgesinin geneli kar yağışlı. Sıcaklık Kars’ta eksi 4, Hakkari’de eksi 1 derece. Pazartesi günü kar yağışı bölgenin güneyine çekilecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi de yağışlı. Sıcaklık Gaziantep’te 9, Diyarbakır’da 7 derece ölçülüyor. Pazartesi günü bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzü bekleniyor.