Gündem
18 Ara 2016 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:16

Yeni Söz Batı'yı böyle tehdit etti: “Roma, Paris ve Londra’yı İslam toprağı yapacağız”

Yeni Söz gazetesi Kayseri’deki terör saldırısı sonrası batıyı köklerini kurutmakla tehdit etti.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Söz gazetesi, Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu terör saldırısından yabancı devletleri sorumlu tutarak "Ey iblisin çocukları! Bekleyin Roma'nızı da, Viyana'nızı da, Paris'inizi de, Londra'nızı da, Berlin'inize de başınıza geçirip, İslam toprağı ve mazlum sığınağı yapacağız" dedi.

Birinci sayfasında ters hilalli bayrak kullanan gazete ters hilalin İstiklal Savaşı zamanında da açıldığını ve savaşı temsil ettiğini hatırlattı.

Gazetenin haberinde şu ifadelere yer verildi:

"Dünyanın tüm ahlaksız, vicdansız ve alçak katilleri bir araya gelmiş; biyolojik ve zihinsel veledi zinalarına kurdurdukları terör örgütlerine sağladıkları mali, askeri ve istihbari imkânlarla; ma'şeri vicdanın sesi, yeryüzünün en merhametli devlet ve milletine, insanlığın izzetini yere düşürmemek için çalışan bu aziz milletin evlatlarına saldırtıyorlar. Ey iblisin çocukları! Bekleyin Roma'nızı da, Viyana'nızı da, Paris'inizi de, Londra'nızı da, Berlin'inize de başınıza geçirip, İslam toprağı ve mazlum sığınağı yapacağız "

"PKK'LILARI CANLI YAKALAMAYIN"

İdam tartışmalarına da değinen gazete, "AK Parti, MHP ve CHP gruplarına sesleniyoruz. İdamı derhal geri getirin. Madem idam edemiyoruz, PKK'lıları canlı yakalamayın. Bizim paramızla terörist beslemeyin" ifadelerine yer verdi.

CUMHURİYET, BİRGÜN, EVRENSEL KAPATILSIN

Cumhuriyet, BirGün ve Evrensel gazetelerini de hedef alan Yeni Söz, bu gazeteleri "PKK sözcülüğü" yapmakla suçlayarak "terör yandaşı yayın organlarını kapatmak için daha ne bekleniyor. Yaysat ve Turkuvaz Dağıtım; bu gazeteleri dağıtmayın, matbaalar; bu gazeteleri basmayın" dedi.