Gündem
08 Nis 2013 12:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

YENİ SARI BASIN KARTI'NI GAZETECİLER SEÇECEK!

Sarı Basın Kartları değişiyor. Yeni tasarımı ilk kez gazeteciler seçecek.

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ilk kez hayata geçirilecek bir uygulama ile Basın Kartı’nın yeni şeklini, basın mensuplarının katılacağı oylama ile belirleyecek.
 
Sahte kullanımların önüne geçmek için Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, gazetecilik mesleğini yerine getiren medya mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak için Basın Kartlarını toptan yeniliyor.
 
GAZETECİLER SEÇECEK
 
Bugüne kadar belirli aralıklarla değiştirilen Basın Kartı için bu yıl ilk kez farklı bir uygulama gerçekleştirilecek. Basın Kartı, medya kuruluşları ve basın mensuplarından gelen istekler doğrultusunda; tertip, dizgi ve baskı olarak Genel Müdürlük personeli tarafından yeniden değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda kartlar uluslar arası standartlara uygun olarak üç farklı versiyon olarak yeniden hazırlandı. Yeni kartlarda, kullanıcının dijital fotoğrafı, kişiye özel kart seri numarası, sahteciliğe karşı yüksek teknolojik özelliğe sahip hologram ve kan grubu gibi kişisel bilgiler bulunacak.

OYLAMAYA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
 
İŞTE OYLAMAYA SUNULAN 3 TASARIM..


 


SEÇİM FACEBOOK ADRESİNDEN YAPILACAK
 
Hazırlanan üç ayrı tasarım Genel Müdürlüğün www.facebook.com/BBYEGM sayfasında tüm medya mensuplarının görüşlerine sunulacak. Gazetecilerin beğenileri sonunda en fazla oyu alan tasarım, önümüzdeki süreçte kullanılacak Basın Kartı olarak kabul edilecek.
 
8 Nisan Pazartesi(bugün) başlayacak oylama 20 Nisan Cumartesi günü sona erecek.
 
Oylama sonucunda en fazla oy alan kart yine bir basın duyurusu ile Genel Müdürlük resmi web sayfası üzerinden kamuoyu ile paylaşılacak.