Polemik & Kulis
31 Ağu 2012 21:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

YENİ ŞAFAK'TAN AYRILIK! HANGİ İSİM, NEDEN AYRILDI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Eski genel yayın yönetmeni Yusuf Ziya Cömert döneminde ataması yapılan isim ayrılık kararı aldı.

Yeni Şafak gazetesi’nde İbrahim Karagül’ün genel yayın yönetmenliği görevine gelmesinin ardından görevden aldığı istihbarat şefi Hikmet Gök gazeteden ayrıldı.

Karagül’ün GYY olması üzerine izne ayrılan Hikmet Gök, kendisine yeni bir görev verilmemesi üzerine bugün gazete ile ilişiğini kesti.

Gazete ile personel ilişkisi sona eren Gök’ün bir süre önce Pazar ekinde başladığı köşe yazarlığını ise dışardan sürdüreceği öğrenildi.Gök, yine İbrahim Karagül’ün 2011’de Tvnet genel yayın yönetmenliğine atanması üzerine 3 yıldır sürdürdüğü Tvnet haber müdür yardımcılığı ve Metin Mutanoğlu’ndan sonra üstlendiği haber müdür vekilliğinden de ayrılmıştı.

Gök, Yeni Şafak’ın geçen ay görevinden ayrılan Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert tarafından istihbarat şefi olarak atanmıştı.

Yeni Şafak yazıişlerinde dün işlerine son verilen 5 gazeteciden sonra işten atmaların devam edeceği, önümüzdeki günlerde başka isimlerin de işine son verileceği öğrenildi.

Yeni Şafak’ta yazarların da kadrodan çıkarılıp telifli statüsü ile çalıştırılacağına dair çalışmanın olduğu, bunun da yazarlar arasında rahatsızlığa yolaçtığı belirtiliyor.

Yeni tasfiyeler ve yazarların sigortalarına son verilmesinin Yeni Şafak’ta küçülme kararının alındığı şeklinde yorumlanıyor.İbrahim Karagül’un bu küçülme ve tasfiye projesini uygulamak üzere gazetenin başına getirildiğini iddiası nedeniyle gazete personeli "acaba ben ne zaman atılacağım" tedirginliğini yaşıyor.

Bayrama ödenmemiş 2 maaşını alamadan giren Yeni Şafak çalışanlarının maaş alacakları Pazartesi itibariyle üç maaşa çıkacak.  

MEDYARADAR/ÖZEL