Polemik & Kulis
04 Haz 2012 00:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:44

YENİ ŞAFAK'TAN AYRILAN HANGİ YAZARIN YENİ ADRESİ STAR OLDU?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Yeni Şafak'ta çıkan köşe yazısı krize neden olan ve bu kriz sonucunda gazete ile yollarını ayıran yazar Star'da başlıyor.

2010 yılının Kasım ayında Yeni Şafak gazetesinde çıkan kriz ekonomi yazarı İbrahim Kahveci’nin ayrılığıyla sonuçlanmıştı.

Yeni Şafak ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Akbank yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı’yı eleştiren bir yazıyı kaleme almış, gelen tepkiler üzerine yazısı gazetenin internet sitesinden kaldırılmıştı..

Bu olayın üzerinden iki gün geçtikten sonra Kahveci, bu kez Başbakan Erdoğan’ın emeklilere yapılacak zam oranını açıklamasının ardından "Gazetede o maaşla çalışan üniversite mezunu arkadaşlarım aklıma geliyor. Ne diyebilirim ki!" diye yazmıştı..

Kahveci’nin bu yazısı gazete yönetimini tamamen çileden çıkarmış "Sen nasıl kendi gazeteni ihbar edersin" diyerek savunması istenmişti.. İbrahim Kahveci, bunu reddetti.

Daha sonra Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert tarafından zorunlu izne çıkartılan İbrahim Kahveci, gazeteye döndüğü gün işten çıkarıldığını öğrendi.

Cömert’in gazete yönetimiyle Kahveci arasında patlak veren krizi çözmek için uğraştığı ancak başarıya ulaşamadığı öğrenildi.

İşte bu olayın odağındaki isim olan ekonomi yazarı İbrahim Kahveci’nin yeni adresi Star oldu. Kahveci Star Gazetesi’nin internet sitesinde haftalık ekonomi analizleri yazmaya başlıyor. Transferi aynı gazetenin köşe yazarı olan Elif Çakır twitterdan duyurdu.

MEDYARADAR/ÖZEL