Gündem
02 Oca 2014 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:51

Yeni Şafak'ın şoke eden Sarraf-Akın İpek haberine yalanlama

Yeni Şafak'ın Rıza Sarraf ve Akın İpek arasında altın ticareti yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. İpek Grubu'ndan açıklama geldi...

Hükümet cemaate yakınlığı ile bilinen İpek Medya Grubu'nun patronu Akın İpek'e ait bir altın madeni işletmesine kilit vururken Yeni Şafak gazetesi de İpek Grubu için ciddi iddialarda bulundu. Yeni Şafak'ın haberinde İpek Grubu'nun yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Rıza Sarraf ile altın ticareti yaptığı iddia edildi. Akın İpek'ten gelen açıklamada ise iddialar kesin bir dille yalanlandı.

YENİ ŞAFAK'TAN ŞOKE EDEN SARRAF VE AKIN İPEK İDDİASI

Yeni Şafak'ın haberinde Rıza Sarraf'ın ilk başlarda İran'a gönderdiği altınların büyük bir kısmını Akın İpek'e ait Koza Altın ve Koza Maden firmalarından tedarik ettiği iddia edildi. Haberde Sarraf'ın sonradan Koza Altın'dan yaptığı yüksek hacimli alımları durdurarak, Kapalıçarşı'dan başka firmalara ve İsviçre'li Valcambi Souiss firmasına yönelmesi ile beraber İran'la altın ticareti pazarında çetin bir rekabet başladığı iddia ediliyor.

Sarraf'ın kapalıçarşı piyasasındaki diğer büyük oyunculardan altın satın almaya devam ederken Akın İpek'ten altın almamasının gerilime neden olduğu ifade ediliyor. Sarraf'ın ticaretten vazgeçmesinin diğer nedeninin de İpek'in Rusya'dan ithal altını satmak istemesi olduğu öne sürülüyor.

İPEK GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

İddialar üzerine bir açıklama yapan İpek Grubu ise Yeni Şafak'ı yalanladı. Sarraf ile hiç bir ticari ya da farklı ilişkileri olmadığını vurgulayan İpek Grubu iddialar için şöyle dedi:

Bugün Yenişafak gazetesinde şirketimiz Koza Altın İşletmeleri ve Akın İpek ile ilgili çıkan haber çok önemlidir.

Bu haberi vicdan sahibi olan tüm kamuoyunun dikkatle okuması gerekir.

Son dönemde sadece işini yapan, görevini yerine getiren masum kurum ve insanlara karşı uygulanan iftira ve karalamalara tarihi bir örnektir.

Aynı üslupla kendilerine cevap verecek değiliz fakat gerçekleri açıklamak mecburiyeti vardır.

Şirketimiz bir madencilik şirketidir, altın ticareti yapmaz, bugüne kadar hiç yapmamıştır.

Şirketimizin tüm üretimi, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası'nda resmi olarak satılmaktadır, bu satışın dışında hiçbir satışı yoktur.

Rıza Sarraf veya şirketleri ile, altın ticareti ile uzaktan yakından veya dolaylı olarak ne kurumsal ne de bireysel hiçbir ilgi ve alakamız da yoktur. Kendisini tanımayız.

Şirketimiz kendi öz risk sermayesi ile çalışan ve aramalardan başlayarak madencilik yapan bir kuruluştur ve tüm yasal mevzuata hassasiyetle uyar.

Sondajlarla rezervi belirlenmemiş ruhsat sahalarının kayda değer bir kıymeti yoktur. Bununla birlikte Türkiye Cumhuriyeti tarihinde rezervi yabancı şirketler tarafından sondajlarla belirlenmiş, devlet eli ile satılmış tek altın madeni vardır, bu da Yenişafak gazetesinin bahsettiği Artvin Cerrattepe Madeni’dir.

Şirketimiz bu ihaleye de girmemiştir.

Kamuoyuna saygılarımızla…

Koza Altın İşletmeleri