Medya
29 Tem 2015 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Yeni Şafak'ın kaptanı tehdit etti: Sizi Taksim’de etek giydirip oynatırlar!

Yeni Şafak Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, gündemi yorumladığı bugünkü yazısında tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

‘Sizi Taksim’de oynatırlar!’ başlıklı bugünkü yazısında “PKK’yı, DHKP-C’yi, MLKP’yi tek çatı haline getirenlerin, aynı kamplarda eğitim yaptıranların Türkiye ile ilgili başka bir hesabı var. Daha önce Türkiye’nin “iktidar kurucu” o merkezleri doğrudan bu işlerin arkasında yer alıyor” diyen Karagül, kamuoyunun bu büyük plan hakkında bilgi edinmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’yi, Gezi eylemleriyle Ukrayna’ya, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla Mısır’a çevirmeye çalışanların bugün hem etnik hem de mezhep ayrışması üzerinden Irak ve Suriye’ye dönüştürmeye çalıştığı iddiasını dile getiren Karagül, Doğan Medya Grubu hakkında ‘isim vermeden’ şunları yazdı: “Gezi olaylarında DHKP-C’ye kol kanat gerenler, onu pazarlayanlar, bu örgüt üzerinden sempati yayınları yapanlar, bugün aynı şekilde PKK’ya kol kanat geriyor, PKK saldırılarını masumlaştırıyor, terör saldırılarını, cinayetleri kamufle etmek için taklalar atıyor. Aynı grubun bir Gezi döneminde bir de bu dönemde yayınlarına bakarsanız, aynı yöntemleri, aynı dili, aynı yayın anlayışını yürüttüğünü göreceksiniz.”

Artık PKK’nın ipleri bu eksenin elinde

İsmini vermediği bu grubun bugün durduğu yerin Türkiye’ye karşı açık bir ‘vatana ihanet’ pozisyonu olduğunu savunan Karagül, “Artık PKK’nın ipleri Kandil’in elinde, İmralı’nın elinde değildir. Bu “eksen”in elindedir. Onların şirket merkezleri PKK’nın ve diğer örgütlerin karargahına dönüşmüştür. Planlama buralardan yapılmaktadır, pazarlama buralardan yapılmaktadır” dedi.

Derin reaksiyon harekete geçtiğinde…

Türkiye’nin Irak, Suriye ya da Mısır olmadığını vurgulayan Karagül, şiddet olaylarından sorumlu tuttuğu kesimleri şu sözlerle tehdit etti: “Derin reaksiyon harekete geçtiğinde, bugün terörü yöneten o karargahların sahipleri, etek giydirilip Taksim’de oynatılır, bütün ülkeye afişe edilir. Çünkü bu hınzırca planları ellerinde patlayacaktır.”

Karagül, yazısının devamında Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin yoğunlukta olduğu bölgelerde kontrolü elinde tutan PYD’nin de askeri operasyonların hedefi olması gerektiğini dile getirdi.