Gündem
23 Mayıs 2021 00:38 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2021 00:42

Yeni Şafak’a, ‘Paçavra’ demişti! 'Monşer inadı' kavgası 'merkez'de bitti

Yeni Şafak’ın kendisi ile ilgili yaptığı haberlere tepki gösteren Güney Afrika Büyükelçisi Elif Çamoğlu ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararlarına göre, Güney Afrika Büyükelçisi Elif Çamoğlu merkeze çekildi ve yerine Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar ve Emlak Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Kandaş atandı.

YENİ ŞAFAK'TAN "MONŞER İNADI" BAŞLIĞI

Odatv'de yer alan habere göre, Elif Çamoğlu, 3 Aralık 2020'de Yeni Şafak Gazetesi'nin "Monşer inadı" başlığıyla hedefi haline gelmişti. Çamoğlu, Yeni Şafak tarafından, "Sultan Abdülaziz döneminde Güney Afrika’ya giden Osmanlı alimi Erzurumlu Müderris Seyyid Ebubekir Efendi’nin Türkiye’ye dönmek isteyen torunlarına vefasızlık yapmakla, vatandaşlık için başvuranlara zorluk çıkarmakla ve FETÖ’yle mücadelede de etkisiz kalmakla suçlandı.

İFTİRA DOLU BİR PAÇAVRA

İddialara sosyal medya hesabından 6 Aralık 2020'de cevap veren Çamoğlu “İftira ve saçmalıklarla dolu bir paçavra. Hedef ben değil Bakanlığım ve Büyükelçilerimizdir. Tepkim şahsi değil kurumsal olarak verilmektedir.” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

YENİŞAFAK'TAN BİR TEPKİ DAHA

Çamoğlu'nun tepkisinin ardından Yeni Şafak bu kez Çamoğlu'na 7 Aralık 2020'de "Seviyesiz büyükelçi" ifadeleriyle yüklendi. Haberde "Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çamoğlu Ülgen, mağdur ettiği insanların sesi olan Yeni Şafak’a çirkin bir dille hakaret etti. Gazetemiz için ‘paçavra’ tabirini kullanan Ülgen, kendi hatalarını örtbas etmek için bağlı bulunduğu Dışişleri Bakanlığı’nın arkasına sığındı" ifadeleri yer aldı.

ÇAMOĞLU'NUN YERİNE GELEN İSİM

Yeni Şafak'la "vatandaşlık" üzerinden yaşadığı gerilimden yaklaşık 6 ay sonra Çamoğlu'nun yerine Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar ve Emlak Genel Müdür Yardımcısının atanması ise dikkat çekti.