Medya
13 Oca 2017 12:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:22

Yeni Şafak yazarının "Sahtekar" yazısı davalık oldu!

İsmail Kılıçarslan'ın İskender Evrenesoğlu'na "sahtekar" dediği yazı davalık oldu. Evrenesoğlu, Yeni Şafak'a dava açtı

Kendisini son "peygamber" ve "Mehdi" ilan eden İskender Evrenesoğlu, Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'ın "Sahtekar" başlıklı yazısından dolayı Yeni Şafak'ı dava etti.

Davada Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in 2 yıl hapsi isteniyor.

Ersin Çelik dava ile ilgili detayları Twitter hesabından paylaşarak şunları yazdı:

"İsmail Kılıçarslan'ın yazısında "sahtekar" dediği İskender Evrenesoğlu'nun açtığı davada Yazı İş. Md. olarak 2 yıl hapis ile yargılanıyorum.
Avukatı, Evrenesoğlu'nun Resul olduğunu ama bunun peygamber iddiası olmadığını söyledi. "Mehdiliği" de kabul etti. Ama cezalanmamı istiyor..
Davaya, DİB Din İşleri yYüksek Kurulu ve ilahiyat fakültelerinden bilirkişi heyeti atanmasını talep ettim. Avukatı çok sert itiraz etti. "



İSMAİL KILIÇARSLAN YAZISINDA NE DEMİŞTİ?

Geçen gün radyo kanallarını dolaşırken 90'lı yıllardan tanıdık ve bet bir ses yakaladım. İskender Evrenesoğlu isimli sahtekâr, bir radyo kanalından o saçma sapan fikirlerini insanlara boca ediyordu. Vahiy aldığını ve peygamber olduğunu iddia eden bu sahtekârın uydudan yayın yapan bir de televizyonu var yanlış bilmiyorsam.

Azıcık bu işlere vakıf, birazcık dinden diyanetten anlayan insanlar için sahtekârlığı üç kilometre öteden fark edilen bu adamı biz geçmişte 'komedi malzemesi' olarak değerlendirdik hep. Fakat adama inananlar açısından (ki sayıları hiç de az değil) hikâye öyle değil. Paralarını, imkânlarını, zihinlerini, hayatlarını bu sahtekâra teslim ediyorlar ve karşılığında cenneti satın aldıklarına inanıyorlar. Ne yapacağız, ne yapmalıyız?