Medya
01 Eyl 2021 21:17 Son Güncelleme: 01 Eyl 2021 21:41

Yeni Şafak yazarından İsmail Saymaz ve Özlem Gürses'e olay sözler!

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Çorum’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren kadını eleştiren gazeteciler Özlem Gürses ve İsmail Saymaz’a “CHP’nin tetikçileri” diyerek ailenin iki gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde gittiği Çorum’da esnaf ziyareti sırasında bir kadına halini hatrını sorması üzerine “Çocuğuma dokunma. Hadi yürü yürü” şeklinde cevap almıştı.

 Halk TV’de yayınlanan Perdenin Önü Arkası adlı programda gazeteci İsmail Saymaz ile Özlem Gürses yaşanan bu olayı değerlendirdi.

 Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren kadının programda hedef gösterildiğini belirterek Saymaz ile Gürses hakkında “CHP’nin tetikçileri” ifadelerini kullandı.

 Programda kadına hakaret edildiğini ve hedef gösterildiğini yazan Orakoğlu, ailenin iki gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

 Saymaz’ın programda kadına yönelik söylediği sözlere de yer veren Orakoğlu, Gürses’in de Saymaz’ın ifadelerine, “O çocuğu büyütmemeli” cümlesiyle destek verdiğini yazdı.

 Bülent Orakoğlu’nun “Asıl terbiyesiz ve rezil kimler acaba?” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle;

 Kılıçdaroğlu çeşitli temaslar için gittiği Çorum’da hayatının şokunu yaşadı. Ve bir şekilde yalanlarıyla yüzleşti. Sokaklarda dolaşıp bir nevi seçim çalışması yapan Kılıçdaroğlu bir aileye selam verdikten sonra bu ailenin küçük çocuğunu sevmek isteyince çocuğun anneannesi “Çocuğuma dokunma. Hadi, yürü yürü.” diyerek CHP Genel Başkanı’na tepki gösterdi.

 Yaşanan bu olay sonrasında CHP’nin karanlık kanalı Halk TV’de Özlem Gürses’in sunuculuğunu yaptığı Perdenin Önü Arkası programında bu ailenin adı soyadı nerede oturduğuna yönelik tüm bilgiler Halk TV’de açıklanarak aile hedef haline getirildi. Üstelik bu programa katılan İsmail Saymaz anneanneyi hedef alarak nefret ve kin kustu ve şu ifadelerle hakaret etti:

 “Çok rahatsız oldum utanç verici. Rezil kadının teki, edepsiz, saygısız. Daha fazlasını da söylemek istiyorum ama şimdilik bu kadarıyla bırakayım. Geçiyorum siyasetçiyi, yaşlıya hürmet, büyüğe hürmet, insanı insan yapacak bütün değerleri bir utanmaz kadın, bir rezil kadın alaşağı ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘git buradan’ deyip ‘çocuğuma dokunma’ diyor. Asıl senin o çocuğa dokunmaman lazım.

 Asıl bu devlet, devlet olsa o çocuğu senden alması lazım. Çünkü böyle bir rezil kadın o çocuğu gayri insanı ne kadar değer varsa onla yetiştirecek. Bu çocuğa bu rezil kadının, utanmaz kadının doğru bir şey öğretmesi mümkün değil. Bir kere bu kadına bakarak yaşlılara saygısızlık yapmayı öğrenir, büyüklerine hakaret etmeyi öğrenir. Bu çocuğun bu kadından korunması lazım.”

 Özlem Gürses de Saymaz’ın ifadelerine, “O çocuğu büyütmemeli” cümlesiyle destek verdi.

 İsmail Saymaz’ın hakaret ettiği anneanne M A, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na neden tepki gösterdiğini ise şöyle anlattı:

 “Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstermemin nedeni HDP ile ittifak yapmasıdır. Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesini istiyordu. Bir anda onu karşımda görünce Demirtaş ile el sıkıştığı an gözümün önüne geldi ve ‘Çocuğuma dokunma, hadi yürü yürü’ diyerek tepki gösterdim.”

 İsmail Saymaz Halk TV’de M.A’ya hakaret ederek adeta öfke patlaması yaşayıp nefret suçunu işlerken haddini çok aşmasında Kılıçdaroğlu’na yapılan saygısızlığı dile getirse de asıl nedenin anneannenin “Başörtülü” oluşuydu sanırım.

 İşte CHP’nin televizyonu ve tetikçileri bu!!! Kılıçdaroğlu’na çocuğunu sevdirmeyen aile Halk TV’de sürekli hedef gösteriliyor. Bu ailenin AK Partili olduğu yalanı pompalanıyor. Aile şimdiden yüzlerce tehdit almış durumda. Salı günü bu aile Özlem Gürses ve İsmail Saymaz hakkında suç duyurusunda bulunacak.”