Polemik & Kulis
19 Kas 2014 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Yeni Şafak yazarından Fatih Altaylı'ya şok benzetme!

Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, Fatih Altaylı için; "Altaylı slalomları pek sever, aktörlüğü kuvvetlidir!" yorumunu yaptı.

Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, "Leon kalmadı, 'Dövüş Kulübü' verelim!" başlıklı köşe yazısında Fatih Altaylı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile girdiği polemik sonrası izne çıkmasını yorumladığı yazısında  "Altaylı slalomları pek sever, aktörlüğü kuvvetlidir!" yorumunu yaptı ve şöyle yazdı: "Sanki "Hükümetin baskısıyla izne çıkmış gibi" bir algı oluşturmaya yönelik imalı laflarla gitti..."

Altaylı hakkındaki eski defterleri de açan Korkmaz, Altaylı'nın Güneş gazetesinde muhabirlerin başlattığı grevi kırmak için patron tarafından görevlendirildiğini ve silahı ile boy gösterip göz korkuttuğunu anlattı.

İşte Tamer Korkmaz'ın Luc Besson'un bir tetikçi'nin hikayesini anlatan filmi Leon'a gönderme yaparak Altaylı ile ilgili yazdıklarından çarpıcı bir bölüm:

"Fatih Altaylı, 25 Mayıs 2010 tarihli Habertürk'te "Deniz Bey yat satın aldı bir sahil kasabasına yerleşiyor, siyasetten tamamen çekiliyor" diye yazmıştı!

Baykal'ın kaset operasyonunun ardından istifa ettiği, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına paraşütle indirildiği günlerdeydi. Fatih, "Kılıçdaroğlu, Yeni Ecevit'tir" lakırdısıyla uçuşa geçmişti.

Deniz Bey, Altaylı'nın "Baykal'ın Deniz Açılımı" başlıklı yazısındaki iddialara gönderdiği tekzip metninde "Bunlar düpedüz yalan ve iftira" diyordu.

*

Fatih Altaylı'nın bir kalemde emekliye sevk ettiği Deniz Baykal dört buçuk yıldır CHP'deki mücadelesine devam ediyor...

Buna mukabil, Fatih Altaylı kısa bir süre önce "uzun bir tatile" çıktı! Köşesine "Uzunca bir süredir seyahate çıkmayı hesaplıyordum, şimdi o uzun tatil zamanı geldi" notunu düştü...

Durun, hemen endişelenmeyin:

-Yat satın aldığı falan yok, sahil kasabasına falan yerleşmiyor, gazeteciliği de bırakmıyor!

Ya? Sadece ortadan kayboldu: Sanki "Hükümetin baskısıyla izne çıkmış gibi" bir algı oluşturmaya yönelik imalı laflarla gitti...

-Altaylı slalomları pek sever, aktörlüğü kuvvetlidir!

Bunca yıldır onu Teke Tek'çi Leon diye tanımlamam boşuna değil...

Leon filmiyle ünlenen Fransız aktör Jean Reno'ya olan fiziki benzerliğinden söz ediyorum...

Peki, sadece fiziki benzerlik mi? Değil, üstüne şu "Leon" karakterinin Altaylı'nın meslek hayatında hangi unsurlara tekabül ettiğini de eklemelisiniz!

*

Yirmi dört yıl önce, Güneş'in Ankara Bürosu'ndaki greve patronun temsilcisi olarak gelip "belindeki silahı göstererek" müdahale eden "Oturun oturduğunuz yerde" konuşmaları yapan kimdi, sahi?

Hadiseye şahit olanlar Jean Reno'yu (J. R.) işaret ediyorlar: Demek ki, Leon'luğu benim onu bu isimle tarif etmemden çok daha önce başlamış!