Medya
15 Ağu 2016 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:28

Yeni Şafak yazarından bomba iddia: Erdoğan'ın oturduğu Kısıklı'daki gizemli MOBESE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı’daki MOBESE kameralarının 17 Aralık 2013 öncesinde otomatik değil manuel olarak çalıştığı öne sürüldü.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bu iddiayı köşesine taşıdı.

Acet’in yazısında şu ifadeler yer aldı:

Üst düzey bir Emniyet yetkilisine kulak verelim:“Biliyorsunuz, İçişleri Bakanlığı'nın bütün illerde kullandığı bir MOBESE sistemi var.

Bir şehrin birçok bölgesine yerleştirilen kameralardan elde edilen görüntüler, il Emniyet müdürlüklerinde kurulan merkezlerde anbean izlenebiliyor.

Filanca yerin görüntüsünü izleyelim denilince bir düğmeye basılıyor ve bölgenin görüntüleri canlı olarak ekrana getiriliyor.

”Meğer, İstanbul'da bunun bir tek istisnası varmış.17 Aralık öncesine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı'daki kameraların merkeze görüntü vermesi 'otomasyon yöntemi' ile sağlanamıyormuş.

Aynı yetkili anlatmaya devam ediyor:

“Kısıklı'dan görüntü almak için manuel yöntemi kullanmak zorundasınız. Yani, İstanbul'un en kritik yerlerinden biri olan Kısıklı'dan merkeze görüntü ulaştırmak için oraya kadar gidip bir düğmeye basmanız gerekiyor.

”Bu durum, 17 Aralık sonrası İstanbul Emniyeti'nde yapılan görev değişikliği sonrası fark ediliyor.

Hemen müdahale edilip, oradaki MOBESE kamerası da otomatik sisteme dahil ediliyor.