Medya
28 Kas 2013 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Yeni Şafak yazarından bomba iddia! Cemaat Erdoğan'sız AKP için düğmeye bastı!

AKP kulislerini en iyi tutan gazetecilerden Abdülkadir Selvi'den dershane savaşlarına dair çarpıcı iddia:

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi yine çarpıcı bir kulis ile gündemde. Selvi bugünkü yazısında AKP ile Gülen Hareketi arasındaki dershane savaşının perde arkasına dair ilginç bir iddiada bulundu. Selvi'ye göre cemaatin amacı dershaneler değil...

CEMAAT ERDOĞAN'SIZ AKP İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Gülen Hareketi'nin hayli agreasif bir kampanya yürüttüğüne dikkat çeken Abdülkadir Selvi cemaatina sıl amacının siyasasi bir proje olduğunu savundu. Cemaatin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan dışında bir adayın kazanması için düğmeye bastığını savunan Selvi asıl amacın Erdoğan'sız bir AKP yaratmak olduğunu iddia etti.

İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm:

CEMAAT ISRARLA KÖPRÜLERİ ATMAYA ÇALIŞIYOR

Hükümetin diyalog çağrılarına, Başbakan'ın yakın çevresinden isimlerin, aracı olma çabalarına, paydaşlarla görüşmek için illerde yapılan toplantılara ve Başbakan Erdoğan'ın dershaneler konusunda kararlı bir duruş sergilemesine rağmen, cemaatin şahsı manevisi ve tabandaki samimi insanlara karşı pozitif bir dil kullanmasına rağmen, ısrarla köprüler atılmaya çalışılıyor.

ÖZEL OKULA DÖNÜŞÜME EN HAZIR YAPI CEMAAT

1-Cemaatin en kolay anlaşabileceği kişi Başbakan Erdoğan. Buna rağmen Erdoğan'la uzlaşma yerine, zıtlaşma yoluna gidiliyor.

2-Dershaneler içerisinde, bu dönüşüme en hazırlıklı grup hizmet camiası. Çünkü çok köklü bir özel okul geleneğine sahipler. Dershanelerin önemli bir bölümünün özel okulu yok.

DERSHANE SİYASİ BİR PROJENİN AYAĞI

Peki burada bu denli agresif bir kampanya yürütülmesinin anlamı ne?

Dershaneler konusu siyasi bir projenin sadece bir ayağı.

ASIL HEDEF CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE ERDOĞAN'SIZ AKP

Bu işin hedefinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Erdoğan'sız AK Parti projesi yatıyor.

'Satılmış Erdoğan', 'Firavun', 'Kalplerimizi kırdın bari param parça etme be usta' şeklindeki kampanyanın stratejik bir hedefi var.

Cemaatin tabanını Başbakan'dan uzaklaştırmak.

"ANTİ ERDOĞAN DUYGUSU" ORTAK ADAY'A TAŞINACAK

Gönül köprüleri bunun için yıkılmak isteniyor.

Önce, 'Anti Erdoğan' duygusunu oluşturmak sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde, bunu Erdoğan karşıtı, 'Ortak adaya' taşımak.