Medya
23 Mar 2015 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Yeni Şafak yazarından bomba iddia! 3 lider gizlice görüştü!

Seçimler yaklaşırken kulisleri sallayan son ittifak iddiası Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu'ndan geldi.

İşte Likoğlu'nun bugünkü köşe yazısı...

MHP-SP-BBP çatısı mı?

7 Haziran seçimleri için geri sayım başlamışken Ankara'da ittifak arayışları hız kazandı. Önceki gün kurultay yaparak parti yönetiminde bazı değişiklikler yapan MHP'nin çatısı altında düşünülen ittifakta üç lider arasında gizli bir görüşme gerçekleşti. MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultay öncesinde BBP lideri Mustafa Destici ve Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak ile biraraya geldi.

Görüşmede ittifakın mı yoksa ittifak sonrasının mı ele alındığı bilinmiyor. Milletvekili yapılarak yargıdan kaçırılmak istenen polis şefi Yurt Atayün'e vize vermeyen Bahçeli'nin paralel yapıya karşı mesafesi biliniyor. BBP ve Saadet Partisi, MHP üzerinden Meclis'e kendi kadrolarını mı yoksa paralel yapının tuzluklarını mı taşıyacak merak konusu.

Merak edilen bir başka konu ise bu ittifak gayretlerinin arkasındaki güç. İktidara geldiklerinde gazetelere el koyma tehditleri savuran Gürsel Tekin'in Milli Gazete'yi ziyaretinde kendi partisine destek istemekten çok ittifak çalışmalarını sorması dikkati çekti. Bu nedenle bu ittifak girişiminin ardında Ekmeleddin İhsanoğlu çatısını kuran gücün olup olmadığı merak ediliyor. Başka bir tabirle "Bu ittifakın ilham kaynağı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı mıdır?" sorusunu akla getiriyor.

SPK'DA FUAT AVNİ HASSASİYETİ

Savcılar, bankalar hakkında basında çıkan haberlere doğrudan müdahale edemiyorlar. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) inceleme yapmasının ardından savcılığa şikayette bulunması gerekiyor. SPK, Bank Asya ile ilgili basında çıkan haberler konusunda harekete geçmişti. Konuyla ilgili Kurul'da yapılan toplantıda ilginç bir tartışma yaşanmış. Sosyal medyada 'Gizli Arşiv' olarak bilinen hesabın sahibi hakkında inceleme başlatılması gündeme gelince, bazı kurul üyeleri "Sadece Gizli Arşiv için değil, paralel yapının hesabı Fuat Avni için de inceleme yapalım" demiş. SPK'daki bazı üyeler Fuat Avni konusunda çok hassas olmalı ki, sosyal medya hesaplarının incelenmesi rafa kaldırılmış.

EN RENKLİ İL İZMİR OLACAK

Adayların belli olmasına iki hafta kaldı. Birçok ilde dikkati çekici adaylar öne çıkıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İzmir ikinci bölgeden ön seçime gireceğini açıklaması gözleri İzmir'e çevirdi. AK Parti'nin geçtiğimiz seçimde olduğu gibi bu seçimde de yine bazı bakanları İzmir'den aday göstereceği belirtiliyor. Lütfi Elvan ile Veysel Eroğlu, şimdilik öne çıkan isimler. Ancak AK Parti'de İzmir için öyle bir isim öne çıkıyor ki bu isim İzmir'de seçimi çok renkli kılacak. O isim Savcı Sayan. Malum Sayan, geçmişte Deniz Baykal'a çok yakın ve aynı zamanda Baykal döneminde CHP yönetiminde bulunmuş bir isim. Sayan, Baykal'a kurulan kaset kumpasından sonra yönetimi ele geçiren Kılıçdaroğlu'na sert muhalefetiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Nüktedan kişiliği ile dikkati çeken Savcı Sayan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında İzmir'de yaşanacaklar belki de seçim sürecinin en renkli gündemi olacak.

FOTOĞRAFLA OLMAZ BU İŞ

İç Güvenlik Paketi, dört hafta Genel Kurul gündemini kilitledi. İktidar, önemli bölümleri Meclis'ten geçirilen paketle ilgili çözümü buldu ve geçen 67 maddeyi kabul edip, diğer bölümü geri çekti. Son gece görüşmelerinde Başbakan Davutoğlu TBMM'ye gece yarısı baskını yaptı. Kuliste milletvekilleriyle sohbet edip bol bol fotoğraf çektirdi. Seçim öncesi Başbakan'la göz göze geleyim, beni hatırlasın yarışı başlayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Üçüncü dönemini yaşayan Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal ise çok rahattı. Genç yaşına rağmen tüzük gereği yeniden aday olamayan Kastal, Başbakan ile fotoğraf çektiren vekillere espriyi patlattı: "Fotoğraf çektiren (aday) olmuyor!"