Medya
28 Şub 2019 08:39 Son Güncelleme: 28 Şub 2019 09:46

Yeni Şafak yazarı: Yeni Parti'nin sitesi nitelikli dolandırıcılık çağrışımı yapıyor

31 Mart yerel seçimlerine giderken 'yenibirparti.org' adıyla açılan bir internet sitesi dikkati çekti. Ali Saydam o siteyi bakın nasıl inceledi?

31 Mart yerel seçimlerine giderken 'yenibirparti.org' adıyla açılan bir internet sitesi dikkati çekti. İnternet sitesinin 'Biz kimiz' bölümünde "Biz AK Parti iktidarının artık yorulduğunu ve milli bayrağın daha liyakatli, temiz ve genç kadrolarca devralınması gerektirdiğini düşünen sorumluluk bilinci yüksek bir kadroyuz" ifadelerinin yer aldı. Yeni Şafak yazarı Ali Saydam,internet sitesinin logo tasarımı ve 'Biz kimiz' bölümünde yazılanların "Nitelikli dolandırıcılık’ çağrışımı yaptığını" kaydetti.

Saydam'ın "Yeni Parti mi; nitelikli dolandırıcılık mı?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bir süredir eski AK Partililerin yeni bir siyasî parti kuracağı söylenip duruyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı da geçenlerde bir web sitesinden yola çıkarak bu konuyu ele aldı.

‘Umut Partisi’ adıyla anılmaya başlanan bu oluşum için Türk Patent ve Marka Kurumu’na 2019/11560 numarasıyla başvuru yapılmış…

yenibirparti.org adlı hesapla Twitter’a da giren oluşum, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı takibe almış… Sonra, nedense Twitter hesabını kapatmış…

Bu oluşumun, www.yenibirparti.org adlı bir de internet sitesi var. İlk bakışta bu girişim, ‘nitelikli dolandırıcılık’ çağrışımı yapıyor. Bunun en açık kanıtı “Biz Kimiz” başlığı altında kim olduklarını açıklarken yazdıkları:

İnternet sitesinin çeşitli sayfalarında kendilerine ‘maddi destekte bulunmak’ ya da ‘kadrolarında çalışmak’ isteyen kişilere çağrılar da var. Kadrolarında kimlerin olduğunu açıklamaktan dahi kaçınan, siyasî angajmanlarına dair sadece îmâda bulunan bir grup insan sizden para istiyor, verecek misiniz?

Bu, bir zamanlar çok meşhur olan o reklamı hatırlattı: “Hiç tanımadığınız bir erkek size çiçek verirse şaşırmayın”. Bizim insanımız şaşırır!

Bu ‘yeni parti’ için Garanti Bankası’nın yeşil renkli dört yapraklı yoncasını amblem olarak seçmişler. Alelacele, özensiz… O bizim gözümüzde Garanti Bankası’nın amblemidir… Onunla özdeşleşmiştir, size geçmiş olsun…

Yazının tamamı için tıklayın