Medya
30 Eyl 2014 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Yeni Şafak yazarı İslami radyolar için RTÜK'ten müdahale istedi!

Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu, İslami radyoların yayınları yüzünden RTÜK'ün harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu, "dindar kesime hitap eden radyo programlarının yapmış olduğu tahribat" konusunda Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) harekete geçmesi gerektiğini söyleyerek, "İslami kesime hitap eden bazı radyo programlarını dinleyince, nasıl bir dincilik ile karşı karşıya olduğunuzu fark edip dehşete kapılmamak mümkün değil" dedi.

Fatma Barbarosoğlu, bu görüşlerini Yeni Şafak'taki köşesinde yazdı. Barbarosoğlu'nun "İddialı, büyük cümleler bugünü kurtarmaya yetmiyor!" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:
"İslami kesime hitap eden bazı radyo programlarını dinleyince, nasıl bir dincilik ile karşı karşıya olduğunuzu fark edip dehşete kapılmamak mümkün değil.

RTÜK sadece ekranlar için olmamalı. Radyo programlarının özellikle de dindar kesime hitap eden radyo programlarının yapmış olduğu tahribat konusunda zamansal uzaklığı beklemeden hemen şimdi harekete geçmek gerekiyor.

Harekete geçmek için İslami kesimin öncelikle kısmi sorular üzerinden gündelik hayatın açmazları ile yüzleşmeyi göze alması gerekiyor.

Genel ifadeler, iddialı cümleler bugünü kurtarmaya yetmiyor.

YETMİYOR!"