Gündem
03 Şub 2020 17:34 Son Güncelleme: 03 Şub 2020 17:49

Yeni Şafak yazarı İmamoğlu'nu çıldırttı! Erkek müsveddesi bir insan...

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'ın bugün kaleme aldığı "İmamoğlu'nun annesi de kokuyor mu?" başlıklı yazısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kızdırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı Yapım İşleri Yeniden Başlama Töreni’nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin yaptığı iddia edilen konuşmalarla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi.

ÖYLE BİR İNSANIN BENİM YANIMDA YERİ OLAMAZ

– Bu konuyla ilgili incelemelerimizi başlattık, yasal bir süreç de başlatıldı. Sürecin sonucu bizim açımızdan, kurumumuz açısından ve çalışma arkadaşımız açısından elbette çok önemli. Ama burada birkaç hususun altını çizelim. Birincisi; benim olduğum hiçbir yerde, hiçbir çalışma arkadaşım, hiçbir yol arkadaşım hiç kimseye inancından, etnik kökeninden, yaşam biçiminden, giyim ve kuşamından dolayı hakaret edemez, incitemez.
Bu şekilde davranan bir insan, zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Öyle bir insanın da benim yanımda yeri olamaz. Bu kadar net.

ERKEK MÜSVEDDELERİ

– Dikkat çekilmesi gereken bir husus daha var. Gazetelerde yazı yazanlar, bir takım siyasi beyanı olan insanlar… Erkekler için söylüyorum, erkek müsveddeleri, galiz ve ağır ifadelerle bu süreci tanımlayanları kınıyorum. Çok aşağılık ifadelerle, yani bir kadına manşetten, ‘ahlaksız kadın’ diye başlık atan bir gazeteye, sözüm ona kadın hakları savunucularının bir şeyler söylemesini beklerdim.

MİLYONLARCA GELİR ELDE ETMİŞLER

– Bazı medya kuruluşlarının canlarının yandığını biliyorum. Niye canları yanıyor? Çünkü, İBB ile farklı organik ilişkileri üzerinden yıllarca fayda elde etmiş medya kuruluşları bunlar. Eğitim mi; bakıyorsun medya kuruluşu işi almış. Ulaşım mı; medya kuruluşu işi almış. Veya bir tedarik ihalesi mi hizmet ihalesi mi; yine o medya kuruluşu işi almış. Milyonlarca, on milyonlarca lira gelir elde etmiş kurumlar bunlar.

KULLANDIKLARI KÖTÜ DİLİ KINIYORUM

– Ben, o basın kuruluşlarının karın ağrılarını anlıyorum. Sıkıntılarını anlıyorum. Kullandıkları o kötü dili de kınıyorum. Benim şahsıma da yapılıyor. Hatta; utanmadan, erkek müsveddesi bir insan, annemin de ismini kullanarak, o isim ve o kavram üzerinden sözüm ona topluma mesaj veriyor, ahlaksızca. Ne kadar ahlaksızca ifadeler varsa, onlar da bizim takibimizde hem hukuki olarak hem vicdani olarak.

YENİ ŞAFAK YAZARI NE YAZMIŞTI?

Yeni Şafak köşe yazarı İsmail Kılıçarslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında ortaya atılan iddiaların ardından ilginç bir köşe yazısına imza atmıştı.

Kılıçarslan, "İmamoğlu’nun annesi de kokuyor mu?" başlıklı yazısında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Yeşim Meltem Şişli isminde çirkin mi çirkin bir kadın var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter yardımcısı pozisyonunda çalışan bu kadının ruhu çirkin. Yoksa Allah’ın yarattığı birine “çirkin” demek haddimize değil.

Çok değil, aldığı maaşı ve İBB şirketlerinin yönetim kurulu üyeliklerini üst üste koyduğunuzda aylık geliri 38 bin liracık bu çirkinlik abidesinin.

38 bin liracık geliriyle kıt kanaat geçinen bu çirkinlik abidesi, İSMEK’te yönetici olarak çalışan kadınlarla yaptığı bir toplantıda onlara hitaben “bu paraya bu iş yapılır mı? Hem araba da vermemişler size, başörtünüzle işe gelmek çok zor oluyordur. Kokuyorsunuzdur siz” demiş iyi mi?

“Bu kategorik düşmanlık dili 28 Şubat’ın küflü ikna odalarında, 28 Şubat’ın o rezil karakterlerinde kalmıştır. Kategorik düşmanlık bir daha memlekete uğramaz” diye düşünürken annesi başörtülü bir hanımefendi olan (ve tabii Meltem denen yaratığa göre böyle olduğu için kokan) Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hortladı işte.

Açıkça yazıyorum işte: Ekrem İmamoğlu’nda bir parça karakter varsa saygıdeğer annesinin de aralarında olduğu bir toplumsal kesime böylesi leş şekilde hakaret edebilen bu çirkinlik abidesini bir dakika tutmaz o binada. Aksi halde İmamoğlu “annesine hakareti sinesine çekmiş bir adam” olarak kalacaktır benim zihnimde. Bir gram fazlası değil.