Polemik & Kulis
19 Mayıs 2011 08:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:22

YENİ ŞAFAK YAZARI HASİP KAPLAN İLE TANRIKULU'NU ÇİLEDEN ÇIKARTTI!

BDP'li Hasip Kaplan ile CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Yeni Şafak yazarına canlı yayında çok sert tepki gösterdi.

NTV ekranları gecenin en ateşli polemiğine sahne oldu. CHP’nin önemli isimlerinden Sezgin Tanrıkulu ile BDP milletvekili Hasip Kaplan, Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’yle canlı yayında birbirine girdi.

Mirgün Cabas’ın modere ettiği ’Her Şey’e konuk olan Tanrıkulu ve Selvi Güneydoğu’yu karıştıran gerilimi tartıştı. Selvi’nin AKP’nin bölge politikalarını savunmasıyla başlayan polemiğe Sezgin Tanrıkulu ve Hasip Kaplan’ın tepkisi damga vurdu.

SELVİ’NİN SORUSU TANRIKULU’NU ÇILDIRTTI!

Yeni Şafak yazarı AKP’nin bölgedeki yerleşim yerlerine eski isimleri verdiğini söyleyince araya giren Tanrıkulu bunun yalan olduğunu söyledi. Selvi, olağanüstü halin AKP tarafından kaldırıldığını söyleyince Tanrıkulu, bunun da yalan olduğunu söyledi. Selvi, karşı atak olarak ’Neden Diyarbakır’dan değil de İstanbul’dan aday oldunuz’ diye sorunca ise Tanrıkulu fena sinirlendi. Bunun açık bir ayrımcılık olduğunu söyleyen Tanrıkulu, Yeni Şafak yazarını adeta azarladı:

"Siz AKP’nin adayları için bu soruyu sorabildiniz mi? O çok sevdiğiniz Ertuğrul Günay Ordu’lu neden İzmir’den aday oldu? Binali Yıldırım Erzincanlı’dır neden İzmir’den aday oldu? Bülent Arınç Bursa’dan aday oldu... Bunları sormuyorsunuz ama bana neden İstanbul diye sorabiliyorsunuz. Benim için ’Diyarbakır’lı İstanbul adayı’ dediniz. Neden Binali Yıldırım için ’Erzincan’lı İzmir adayı’ demiyorsunuz? Bu ayrımcılıktır"

HASİP KAPLAN ÇİLEDEN ÇIKTI!

Programın devamında ise gerilim tavan yaptı. BDP milletvekili Hasip Kaplan Başbakan Erdoğan’a saydırdığı eleştirilerinde ’Demogogluk yaparak gerçekleri tahrif ediyor’ dedi. Kaplan sivil cuma namazlarını savunurken ’Kürtlerle Allah’ın arasında Tayyip giremez, namaz Tayyip’in tekelinde değil’ dedi. ’Tayyip Diyarbakır’da Allah Bir de dese artık bu halk O’na inanmaz.’ diyen Kaplan Yeni Şafak yazarına da ’Tayyip’in avukatı’ dedi. Selvi’nin ’hakaret ediyorsunuz’ diyerek tepki göstermesi üzerine devam eden Kaplan ’sana değil Tayyip’e hakaret ediyorum’ dedi.

Mirgün Cabas’ın zor durumda kaldığı o anlarda Hasip Kaplan’ın tepkisi dinmeyince reji BDP’li vekilin sesini kısarak tartışmaya noktayı koydu.