Medya
11 Eyl 2016 14:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:32

Yeni Şafak yazarı: Gülenizm, Kemalizm'in çocuğudur

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, gazetedeki yazısında "Gülenizm, Kemalizm'in çocuğudur" dedi.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü "Gülenizm, Kemalizm'in çocuğudur" başlıklı yazısında, "Kemalizm, Gülenizm'e 40 yıl boyunca can verdi; Gülenizm ise Kemalizm'e kan veriyor, önünü açıyor" dedi.

"Laik Türkiye, kendi medeniyet iddiaları olmayan, başkalarının dünyasında oraya buraya sürüklenen bir nesne sadece" diyen Kaplan, yazısında "Türkiye'nin sekülerleşme / Batılılaşma serüveni, tepeden laik bir toplum icat etme talihsizliği, çıkmaz bir sokağın içine itilmesi yani!" iddiasında bulundu.

'KEMALİZM İLE GÜLENİZM ARASINDAKİ TEK FARK'

Türkiye'de laikliğin "olmayacak duaya amin demek" olduğunu öne süren "yazar", "Kemalizm" ile "Gülenizm" arasındaki "tek fark şu" diyerek şöyle yazdı: "Kemalizm, toplumu sekülerleştirme projesiydi. Bu toplumun bin yıl boyunca dünya tarihini yapmasını mümkün kılan İslâmî iddialarını terketme, inkâr etme fikri.

Kemalistler-laikler, buna çağdaşlaşma projesi, diyegeldiler. Oysa bu, ağdaşlaşma'yla sonuçlanacaktı kaçınılmaz olarak. Olmayacak duaya amin demekti bu! Köksüz ağaç meyve vermezdi, çünkü!

Gülenizm ile Kemalizm'in yolu tam bu noktada kesişiyor:

Gülenizm, İslâm'ı protestanlaştırarak dönüştürme, direnç noktalarını kırma, ruhunu yok etme, küresel sisteme boyun eğdirme projesidir ve Kemalizm'in çocuğudur.

Kemalizm ile Gülenizm arasındaki tek fark şu: Kemalizm, (tıpkı Gülenizm gibi takiyyenin en büyüğünü yaparak) irticayı yok etmeye çalıştığını söyledi onyıllarca. Asıl hedefi, bu toplumu tepeden tırnağa laikleştirmek ve ülkenin İslâmî iddialar üzerinden yeni bir medeniyet yolculuğuna soyunmasının önünü tıkamaktı.

Özetle, irtica takiyyesi yapsa da, Kemalizm, doğrudan İslâm'ı devre dışı bırakmayı hedeflemişti. Tutmadı. Püskürtüldü bu proje.

Gülenizm ise, İslâm'ı içerden dönüştürme projesi. Bu da tutmayacak ve püskürtülecek inşallah.

Gülenizm, Kemalizm'in çocuğudur!

Özetle: Gülenizm, Kemalizm'in çocuğudur: 28 Şubat sürecinde yaşananlara bakmak bu yakıcı gerçeği görmek için yeterli: Kemalizm, Gülenizm'e can verdi. Gülenizm ise, Kemalizm'e kan veriyor.

Kemalist-laik-ulusolcular, o yüzden, FETÖyü bahane ederek bütün cemaatlerin altını oyuyorlar.

Fakat asıl hedef, cemaatler değil; asıl hedef, İslâm!"

'28 ŞUBAT'TAN DAHA KARMAŞIK'

Yaşananların "28 Şubat'tan daha karmaşık, kafa karıştırıcı, son derece sinsi/postmodern ve tehlikeli" olduğunu öne süren Kaplan, "cemaatleri gösterip, İslam'ı vuruyorlar! İğrenç bir tezgah bu" dedi.