Gündem
28 Haz 2012 18:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

''YENİ ŞAFAK VE AİLENİN ÜZERİNE NEDEN GELDİLER?''

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonu, Yeni Şafak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nuri Albayrak'ı dinledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonu, Yeni Şafak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nuri Albayrak’ı dinledi.

Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Albayrak, dönemin medyasının Yeni Şafak’ın ve ailenin üzerine gelmesinin sebebini Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’yi yıpratmak için yapılmış olan bir kampanya olduğunu söylediğini aktardı.

Nuri Albayrak, saat 15.00 sıralarında Nimet Baş başkanlığındaki komisyona bilgi vermek için Dolmabahçe Sarayı’na geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Saraydan çıkan Albayrak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

28 Şubat öncesi ve sonrasında Türkiye’deki gelişmeler, o zamanki dönemde Yeni Şafak’ın atmış olduğu manşetlerden dolayı Yeni Şafak ve Albayrak ailesinin üzerine gelindiğini aktaran Albayrak, o süreçte yaşananları komisyondaki başkan ve üyelere anlattıklarını söyledi. ’Mağdurlar’ diye anılmalarına rağmen hiçbir zaman mağdur olmadıklarına vurgu yapan Albayrak şöyle konuştu: "Biz her zaman bu ülkede doğruları, ülkenin, milletin, vatanın birliği için yapılması gerekenleri yapan gazete olarak, aile olarak, şirketler olarak da bir aile olduğumuzu kendilerine anlattık."

Komisyonda ne tür sorular sorulduğu şeklindeki soruya ise Albayrak, "Gazete manşetleri ile ilgili sordular. Yani Yeni Şafak’ın ve ailenin üzerine dönemin medyası niye geldiğini, biz de onları işte bugünkü 14 Ağustos’ta 2001’de Ak Parti’nin kurulması, 12 Eylül yine 2011 bir ay sonra Albayrak ailesine ve Yeni Şafak’a böyle bir operasyon yapılmasını, özellikle Ak Parti’nin kurulmasından sonra yıpratmak, Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’yi yıpratmak için yapılmış olan bir kampanya olduğunu kendilerine anlattım." Şeklinde cevap verdi.