Gündem
03 Mar 2020 08:47 Son Güncelleme: 03 Mar 2020 10:25

Yeni Şafak ünlü teröristin Türkiye sözlerini yayımladı

Türkiye’nin 2018 yılında terör örgütü listesine aldığı Heyet Tahrir Şam terör örgütünün kadısı olarak görev yapmış Abdullah el Muhaysini, Yeni Şafak gazetesinin Twitter sayfasında Türkiye’ye seslendi.

Türkiye 2018 yılının Ağustos ayında aldığı kararla, Suriye’deki Heyet Tahrir Şam'ı "terör örgütü listesine" aldı.

Resmi gazetede 31 Ağustos 2018 yılında yayımlanan kararda, Heyet Tahrir Şam'ın daha önce listeye alınan El Nusra örgütünün güncel ismi olduğuna işaret edildi. Kararda “DEAŞ (IŞİD) ve El Kaide bağlantılı tüzel kişi, kuruluş ve organizasyonlar” başlıklı bölümde yer alan El Nusra adının, Heyet Tahrir Şam’ı da kapsayacak şekilde güncellendiği belirtildi. Daha önce El Kaide'ye bağlı olan ancak 2016'da bu yapıdan ayrıldığını duyuran El Nusra, Fetih Şam ismiyle de faaliyet göstermişti.

Türkiye’nin 2018 yılında terör örgütü listesine aldığı Heyet Tahrir Şam terör örgütünün kadısı olarak görev yapmış Abdullah el Muhaysini, Yeni Şafak gazetesinin Twitter sayfasında Türkiye’ye seslendi. Abdullah el Muhaysini’nin 2017 yılında Heyet Tahrir Şam örgütünden ayrıldığı da iddia ediliyor. Öte yandan, Hükümete yakın Akit gazetesi de Abdullah el Muhaysini’nin Heyet Tahrir Şam terör örgütü üyesi olduğunu yazmıştı.

 Yeni Şafak resmi Twitter hesabından, Heyet Tahrir Şam terör örgütünün kadısı olarak görev yapmış Abdullah el Muhaysini’nin Türkiye’ye çağrısını, “Fetih Ordusunda hakim olarak görev yapan Suudi Arabistanlı Abdullah Muhaysini, Türk halkına seslendi: Kadınları öldürüyorlar. Çocukları diri diri gömüyorlar. Müslümanların minareleri yıkılıyor. Suriye halkı nida ediyor. Ey Osmanlı torunları sizler onlara en yakın insanlarsınız” ifadeleriyle duyurdu.

İşte Yeni Şafak'ın paylaşımı ve 31 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete: