Gündem
08 Eyl 2013 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

YENİ ŞAFAK OLİMPİYAT FATURASINI KİME KESTİ? İŞTE GAZETE MANŞETLERİ!

İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarını alamaması bugün gazetelerin manşetlerine işte böyle yansıdı.

Yenişafak Gazetesi Olimpiyatlar’dan İstanbul’un elenmesinin faturasını uluslararası haber ajansı Reuters’e kesti.
 
"İngiliz oyunu" başlığıyla, "Uluslararası haber ajansı Reuters olimpiyat öncesi Türkiye’nin imajını zedeleyecek fotoğraflar servis etti. Kare kare görüntülerle Gezi Parkı olaylarına göndermeler yapan ajansın oylama sonuçlarını etkileyecek bu girişimi tepki çekti." diyen Yenişafak habere şöyle devam etti:

2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları sonuçlarının açıklanmasına saatler kala İngilizlerin uluslararası haber ajansı Reuters’in İstanbul’u tanıtan fotoğrafları ’İngiliz oyunu’nu akıllara getirdi.




Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te yapılan 2020 Olimpiyat Oyunları’nın belirleneceği kentin seçimine az bir süre kala İspanya’nın başkenti Madrid ve Japonya’nın başkenti Tokyo ile yarışan İstanbul’a ilişkin Reuters’in tanıtımı tepki çekti. Dünya çapındaki abonelerine Türkiye ve İstanbul ile ilgili bilgiler geçen haber ajansı Reuters’in fotoğrafları tartışma yarattı.
 
Haber ajansı, Türkiye’nin imajını olumsuz etkilemek için elinden geleni yaptı. Ajansın, internet sitesindeki tanıtım fotoğraflarında İstanbul’da yaşanan olaylara ait fotoğraflara da yer verilmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. Fotoğraflar içerisinde ’Gezi’ eylemlerine yapılan göndermeler dikkat çekiyor. Reuters, İstanbul’da intihar vakalarının sıkça yaşandığı bir AVM’yi dahi unutmadı.

İŞTE GAZETE MANŞETLERİ-FOTO GALERİ