Polemik & Kulis
04 Oca 2012 22:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

YENİ ŞAFAK İSMAİLAĞA CEMAATİ'Nİ FENA KARIŞTIRDI!

Yeni Şafak gazetesinin bugün sürmanşetinde tuhaf bir haber yer alıyordu. İşte o haber cemaati çok kızdırdı.

Fethullah Gülen cemaati ile AKP arasındaki çatlak tartışmaları devam ederken, AKP’li isimlerin de yazdığı Yeni Şafak gazetesi İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’na ilginç bir çağrıda bulundu. Gazete, sürmanşetine taşıdığı haberde “İsmailağa cemaatinin hastalığı nedeniyle aktif rol oynayamayan Ustaosmanoğlu’nu özlediğini” belirtti. Yeni Şafak, son olarak Cüppeli Ahmet Hoca ile gündeme gelen İsmailağa cemaatinin lideri Ustaosmanoğlu’nun Çarşamba’dan özellikle uzak tutulduğu mesajını verdi. 

Yeni Şafak’ta İstihbarat Servisi’nce yazılan (4 Ocak 2012) şöyle:

İsmailağa cemaati, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Fatih Çarşamba'da yaşayıp derslere katıldığı günleri özlüyor. İsmailağa'da derslerin, vaaz ve hizmetlerin en iyi şekilde yürütüldüğünü belirten Cemaat üyeleri, yaklaşık 5 yıldır Beykoz Çavuşbaşı'nda yaşayan ve sağlık sorunları sebep gösterilerek İsmailağa'ya 'uğratılmayan' Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Çarşamba'ya dönmesini istiyor. Emekli olana kadar 1954-1996 yılları arasında İsmail Ağa Camii'nin imamlığını yapan Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi yaklaşık 5 yıl önce Beykoz Çavuşbaşı'nda yaşamaya başladı.

Umre'ye ve Şam'a gitti

Bu süre içerisinde Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin sağlık sorunları nedeniyle İsmailağa'ya gelemediği; bu nedenle derslere katılamadığı söylendi. Fakat cemaat üyeleri, Hocaefendi'nin geçen süreçte Umre'ye ve Şam'a gidecek kadar sağlıklı olduğuna dikkat çekiyor. İsmailağa'da dersler normal rutiniyle devam ederken cemaat üyeleri, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin katılımını ve sohbetlerini bekliyor.

60 yıllık evi Fatih'te

Cemaat üyeleri, üstadı Ali Haydar Efendi'nin 'derslere katıl' vasiyetine rağmen Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin İsmailağa'ya 'uğratılmamasına' üzüldüklerini belirtiyor. Sevenleri, Hocaefendi'nin 60 yıllık evinin yanı sıra akraba ve yakın çevresinin Çarşamba'da bulunduğuna da dikkat çekiyor

İSMAİLAĞA’DAN CEVAP GELDİ!

İsmailağa Cemaatinin internet sitesinden Yeni Şafak’ın bu haberine zehir zemberek bir cevap verildi.

"Yeni Şafak Gazetesi "İsmailağa Hocaefendi’yi özlüyor" haberi iftira içermekte ve fitne amacı taşımaktadır" denilen haber (açıklama) şöyle devam ediyor;

"Verilen haberde Efendi Hazretlerinin kasten İsmailağa’ya getirilmediği söylenmiştir. Hâlbuki bu yalan ve iftiradır. İsmailağa’ya gelmeme meselesi tamamen Efendi Hazretlerimizin iradesi doğrultusunda gerçekleşmektedir. Bunun en güzel cevabı geçtiğimiz aylarda Efendi Hazretlerimizin torununun düğününe katılmasıdır. İsmailağa Kur’an Kursunda yapılan düğüne Efendi Hazretlerimiz ve hocalarımız iştirak etmişlerdir.

HAKARETTİR

Cemaatin özlem çektiği doğrudur ve normaldir. Bunu sitemizden de "İsmailağa’da bir pazar sohbeti" başlığı altında yazmıştık. Ancak Efendi Hazretlerinin kasıtlı olarak getirilmemesi tamamen iftiradır, Efendi Hazretlerimizin şahsına yapılan bir hakarettir.

DOKTOR RAPORLARI VAR
Efendi Hazretlerimizin sağlığı ile ilgili doktor raporları vardır. Şuan bulunduğu bölge özellikle tavsiye edilmiştir. Fatih’de oturduğu dönemde bile her hafta Çavuşbaşı’na gitmekteydi. Efendi Hazretlerimiz bu yüzden her sene Bursa’ya bile gitmektedir.

YENİ ŞAFAK FİTNE PEŞİNDE

Diyalogcu Hayrettin Karaman’ın da içinde bulunduğu Yeni Şafak gazetesi ise ne Efendi Hazretlerinin gelmesi, ne de cemaatin sevinmesinin derdinde. Yeni Şafak gazetesi cemaat içerisinde fitne çıkarmanın derdinde. Çünkü Cübbeli Hocamızı hazmedemeyen gazete daha öncede Efendi Hazretlerine verilecek ödül törenine Cübbeli Hoca üzerinden saldırmış ve "CÜPPELİ PROVOKASYON PEŞİNDE" manşeti atmıştı. Efendi Hazretlerimiz ise bizzat cevap vermişti.