Medya
28 Kas 2022 11:45 Son Güncelleme: 28 Kas 2022 16:53

Yeni Şafak gazetesinden skandal hata! Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Darbeci" dediler!

Yeni Şafak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki bir haberde “Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan” ifadesini kullandı.

Yeni Şafak gazetesi, bugünkü sayısında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’nin görüşmesi hakkında bir haber yayımladı. 

Ancak haberin girişinde çok konuşulacak bir ifade göze çarptı. "Mısır ile görüşmeler genişleyecek" başlıklı haberde Erdoğan için "darbeci" ifadesi kullanıldı. Haberin giriş cümlesinde şöyle denildi:

Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır lideri Sisi ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı…” 

AKP'nin yakın döneme kadar Sisi için kullandığı "darbeci" ifadesinin Yeni Şafak'taki haberde Erdoğan için kullanılması sosyal medyada gündem konusu oldu. 

DEĞİŞTİRDİLER

Yazılı olarak “Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan” diye basılan haber daha sonra diğer baskılarda düzeltildi.

Mısır ile görüşmeler genişleyecek’ başlıklı haber, ‘Sinsi planları çöpe atacağız’ başlığı ile değiştirildi.

Haberin içeriğinde ise Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile yapılan görüşmenin detaylarına daha az yer verildi.

ÖZÜR DİLEDİLER

Gazetesinde "Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan" ifadesini kullanan Yeni Şafak gazetesi, yaşananların "teknik hata" olduğunu belirterek özür diledi.

Özür metninde şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetemizin taşra baskısında yayınlanan haberi akşam gelen yeni gelişmeyle gece baskısında güncellenmiştir. Ancak “kopyalama ve yapıştırma” sırasında font bütünlüğünü sağlamak için ilk kelimeyi bırakan sayfa operatörü daha sonra bunu haberden silmeyi unutmuştur. Şehir baskılarında yaşanan bu teknik hata nedeniyle özür dileriz."