Polemik & Kulis
06 Ağu 2012 17:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:00

YENİ ŞAFAK GAZETESİ'NDE OPERASYON! HANGİ YÖNETİCİ GÖREVDEN ALINDI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül gazetede operasyona devam ediyor.Bu kez kim görevden alındı, yerine kim getirildi?

Yeni Şafak Gazetesi’ndeki nöbet değişimi sürüyor. Yeni Şafak’ı ses getiren gazete haline getirmek isteyen Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, istihbarat ve yazı işlerinin ardından şimdi de Ekonomi Servisine el attı. Karagül, Ekonomi Müdürü Fikret Çengel’i görevden aldı, yerine Ortadoğu merkezli bir fonda yönetici asistanı olarak çalışan Yakup Kocaman’ı getirdi.
 
Kocaman’ın ataması az önce e-posta ile kurum çalışanlarına da tebliğ edildi.
 
1978 Artvin doğumlu Kocaman, aslında eski bir Yeni Şafak çalışanı. 2003-2006 yılları arasında ekonomi servisinde çalışan Kocaman, 2006 sonunda perakende devi BİM’e CFO asistanı olarak transfer oldu. Burada 5 yıl çalıştıktan sonra Kuveyt merkezli Turkapital Holding’te CEO asistanı olarak görev aldı. Kocaman, İbrahim Karagül’ün çağrısı üzerine tekrar eski yuvası olan Yeni Şafak’a geri döndü. 
 
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünü bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde yüksek lisans eğitimi alan Kocaman,  iyi derecede İngilizce biliyor.
Yusuf Ziya Cömert’in yerine genel yayın yönetmenliğine getirilen İbrahim Karagül, geçtiğimiz günlerde istihbarat şefi Hikmet Gök ile İnsan Kaynakları Müdürü Aykut Erol’u görevden almıştı.

Karagül Eklerin yayın yönetmeni Recep Yeter’i istihbarat şefliğine getirirken Eklerin başına da Ayşe Olgun’u getirmişti.


MEDYARADAR/ÖZEL