Polemik & Kulis
04 Eki 2012 13:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

YENİ ŞAFAK ARTIK YENİ ŞAFAK DEĞİLDİR, 95 RUHUNU KAYBETMİŞTİR; ALLAH RAHMET EYLESİN! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Yeni Şafak Gazetesi'nde sinema yazarı ve editörü Ali Murat Güven'in ardından bir emektar isim daha "zehir zemberek" bir açıklamayla istifa ettiğini açıkladı.

Yeni Şafak Gazetesi’nde 18 yıl süreyle dış haberler servisi editörlüğü, gece editörlüğü, gece şefliği,şef editörlüğü ve son olarak da Ekonomi Servisi Müdürlüğü görevlerinde bulunan Fikret Çengel istifa etti.

Çengel şef editorlüğü yaptığı dönemde Yusuf Ziya Cömert tarafından ekonomi müdürlüğüne getirilmiş, İbrahim Karagül’ün göreve gelmesinin ardından Ekonomi Servisi Müdürlüğü’nden alınmıştı.

Çengel istifa kararını içerisinde "şeytanın münafıkları", "makam kovalayan kibirinin esiri olmuş kişiler" ifadelerinin yeraldığı zehir zemberek bir açıklama ile Medyaradar’la paylaştı.

İşte  o açıklama... 

Merhaba

Ali Murat Güven arkadaşımın açıklamasına ilişkin sitenizde yer alan haber için mağdur tüm Yeni Şafak emekçileri adına teşekkür etmek istiyorum.
Ben de 18 yılın ardından dün itibariyle gazete ile yollarımı ayırdım.
18 yıl şerefle hizmet ettiğim ve bugüne kadar bana verilen görevleri hakkıyla yerine getirdiğim Yeni Şafak’ın kurumsal kimliğine duyduğum saygı nedeniyle, bugüne kadar sessiz kalmayı tercih ettim. Yayın hayatı süresince son derece kritik bir misyon üstlendiğine inandığım ve Türkiye’nin demokratikleşmesinde, sosyal ve siyaset kültürünün gelişimine çok önemli katkılar sağlayan Yeni Şafak gazetesi, bu bakımdan sadece bir işyeri değil, okulumuz hatta yuvamız olmuştur. Yıllardır yaşanan maaş krizine ve adeta bir firavun edasıyla yapılan her türlü ahlaksız ve insanlık dışı uygulamalara karşı tepkinin sınırlı kalmasının altındaki en önemli sebep, gazetenin taşıdığı manevi sorumluluğu omuzlarımda hissetmemiz olmuştur. gazeteye hiç bir katkı sağlamayan ve gazetecilik nitelikleri yerine farklı meziyetleri ile makam kovalayan bir kısım kibirinin esiri olmuş şahısların  iddiaları aksine bugüne kadar gazetenin kurumsal kimliğine zarar verecek hiç bir girişimde yer almadım. Tepkim sadece ve sadece gazete içinde, gazete misyonunu kendi çıkarları için kullanan, bu ruhu kasten bozmaya çalışan, kısacası gazeteye zarar veren şahıslara olmuştur. Yıllarca omuz omuza verip çalıştığı arkadaşını kötü duruma düşürmek için hakkında iftira üreten, başarılı olduktan sonra gazetenin yayın yönetmenine "mobbing uygulayalım gider" diye teklif eden kişilerin terfi alarak ödüllendirilmesi zihniyeti maalesef Yeni Şafak gazetesine hakim olmuştur. Ali Murat arkadaşımın de belirttiği gibi, Nusret Özcanların, Hamit Canların boşalttığı koltuklara şeytanın işbirlikçileri (münafıklar) hakim olmuştur. Yalan, iftira, her türlü ahlak dışı hareket sıradanlaşmış, daha çok fitne sokan daha fazla ödüllendirilmiştir.
Yeni Şafak gazetesinin hem içerik olarak zayıflaması hem de satışın 30 binlere kadar düşmesi bu bakımdan tesadüf değildir.  Yeni Şafak artık Yeni Şafak değildir ve maalesef 95 ruhunu kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin...

Fikret Çengel

MEDYARADAR/ÖZEL