Televizyon
17 Eyl 2013 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

YENİ ROJ TV İÇİN HALKTAN PARA TOPLANIYOR!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, kapatılan Roj TV'nin yerine açılacak televizyon kanalı için inek başına 2 lira toplanıyor.

PKK’nın faaliyetlerini yakından izleyen güvenlik birimleri, sınır dışına çekilmenin durdurulması kararının ardından yeni bir değerlendirme raporu hazırladı.

YENİ ROJ TV İÇİN KAYNAK ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Milliyet gazetesinin haberine göre, PKK’nın çalışmalarını mercek altına alan güvenlik birimleri, örgütün, kapatılan Roj TV benzeri yeni bir televizyon kanalı kurmak amacıyla finans çalışması yaptığını tespit etti. Örgütün, Roj TV’nin Danimarka’dan yaptığı yayınların durdurulması ve tüm mal varlığına el konulması sonrasında yeni televizyon kanallarının açılabilmesi için gereken maddi kaynak arayışına girdiği öne sürülüyor.
 
HAYVAN BAŞI 2 LİRA

Güvenlik birimleri, örgütün, propaganda amaçlı kullandığı televizyon kanallarını yeniden açabilmek için bölgedeki hayvan sahiplerinden hayvan başına 2 lira para aldığını iddia etti. Güvenlik birimleri, fitre ve zekât toplanmasının yanı sıra bölge halkına yönelik vergilendirme faaliyetlerine hız verileceği tahmininde bulundu.