Gündem
31 Ağu 2012 13:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

YENİ RAKI REKLAMI ÇALINTI MI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Yeni Rakı reklamı son dönemde internet reklamlarıyla bir hayli ilgi çekmeye başladı, ancak ...

Her yıl Ramazan ayında bir sürü içecek firması özel reklam filmleri hazırlar. Genelde en uzun, en kalabalık reklam filmleri Coca Cola’nın hazırladıkları olur. Kalabalık aileler, büyük yemek sofraları, insanların birbirine uzattığı şişeler ve bardaklar, kısacası paylaşımı dolu dolu anlatan reklam filmleri olur bunlar. Yurdun çeşitli illerinden, çeşitli sofralardan görüntülerle anlatırlar paylaşımın güzelliğinin keyfini.

Yeni Rakı ise son dönemde internet reklamlarıyla bir hayli ilgi çekmeye başlamıştı. İzleyeni gülümseten keyifli reklam filmleri çekiyordu. Bu gün bu durumda bir aksaklık olduğunu “Bi Büyük Türkiye”  sloganının kullanıldığı yeni reklam filmini izleyen herkes anlamıştır.

Facebook üzerinden gösterime giren reklam filminde Türkiye’nin dört bir yanından paylaşımı, sohbeti, eğlenceyi anlatan sofralar sunmuş bize Yeni Rakı. Reklam filmi “mendili eline, mendil verdim geline” şarkısıyla insanı alıp götürüyor, “şimdi o Ege sahilinde olmak vardı” ya da “bi çiğköfte olsa da yesek” dedirtiyor. Hatta şöyle diyebilirim, “son zamanlarda izlediğim, görseli, müziği, kurgusu en güzel reklam filmi.” Yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım, emek harcayıp çok güzel bir iş sunmuşlar bizlere.

İŞTE O ÇOK TARTIŞILAN REKLAM FİLMİ :

Yalnız tüm bu olumlu olayların yanında iki firmanın reklam filmlerini kafanızda canlandırdığınızda Yeni Rakı’nın reklam ekibinin ortaya çıkarttığı reklamın Coca Cola Ramazan ayı reklam filmiyle ikram edilen yiyecekler ve insanların birbirine uzattığı şişe ve bardaklar haricinde neredeyse birebir aynı. Algıyı çabuk yakalamak adına mı yoksa farkında olmadan mı bunu yaptılar bilmek şu an için mümkün değil ama reklam filmlerinin bu kadar birbirine benzemesi, neredeyse aynı olması ve Coca Cola’nın reklam filminin daha önce çekilmiş ve yayınlanmış olması insanın aklına Yeni Rakı reklam filminin çalıntı olma ihtimalini insanın aklına getiriyor.

Ne dersin Yeni Rakı, reklam filminin çalıntı olup olmadığını “Bi Büyük”e mi danışsak?

Mustafa Nadir / Medyaradar.com özel