Gündem
17 Eki 2010 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

YENİ RADİKAL'E BİR YALANLAMA DA YALNIZ İMAMIN KÖYÜNDEN!

Yeni Radikal'in ilk gün bombaları birer birer elinde patladı.. "Issız İmam" haberi de yalanlandı..

Yeni Radikal'in ilk gün bombalarından biri olan "Issız İmam" haberi de yalanlandı..

Çanakkale merkeze bağlı Alevi vatandaşların yaşadığı Denizgöründü köyüne devletin 2007 yılında yaptırdığı camide 4 yıldır imamın tek başına namaz kıldığı haberinin gerçek dışı olduğu ifade edildi.

2007 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından hizmete açılan caminin ilgi görmemesi sebebiyle sadece imamın namaz kıldığı haberinin gerçek dışı olduğunu belirten Muhtar İbrahim Kahya, "Köyümüze cami yapılması için müftülüğe başvuruyu ben yapmıştım. Bunun ardından da Diyanet İşleri Başkanımız Ali Bardakoğlu’nun da katılımı ile 2007 yılında camimizin açılışı yapılmıştı. Camide sadece imamın namaz kıldığı iddiaları ise tamamen gerçek dışı. Camimizde sabah ve öğlenleri işlerimizin yoğunluğu sebebiyle tarlalarda olduğumuzdan namazımızı kılamıyoruz. Akşamları köye geldiğimizde imamızın katılımı ile 5-6 kişi ile namazımızı kılıyoruz. Köyümüze cami dışında cemevi yapılmasına karşı değilim. Onun yapılmasına da katkı sağlamaya hazırız. Ancak camide sadece imamın tek başına namaz kıldığı şeklinde haberler gerçekten bizi çok üzdü. Gerçek dışı olan bu haberle ilgili gerekli yasal işlemi yapmaya hazırlanıyoruz" dedi.

Öte yandan köylülerden aza İsmail Aktaş ise Alevi köyüne cami kurulmasını zamanında istemediklerini ifade ederek, "Cami bizim köyümüzün isteği olarak yapılmadı. Diyanet tarafından yapıldı. Bizler de yardımda bulunmadık. Bir Türkmeniz, Aleviyiz. Biz bunun yerine cemevinin yapılması isterdik. Caminin bize zararı ve sakıncası yok. Caminin bir-iki kişi cemaati var. İki hane için cami yapılması bence büyük masraf oldu" dedi.