Gündem
29 Nis 2011 15:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

YENİ MİZAH DERGİSİ HARAKİRİ PİYASADA! İŞTE YAZAR-ÇİZER KADROSU!

Derginin yazar ve çizerleri hangi ünlü isimlerden oluşuyor?

Türkiye yeni ve kaliteli bir aylık yayına daha kavuştu. Harakiri adlı mizah ve çizgi roman dergisi Harakiri kitapçı ve gazetecilede satılmaya başlandı. İlk baskısı 80 bin olan derginin kalitesi ve içeriğiyle yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.

Zira Harakiri, usta bir kadronun elinden çıkma. Kurucusu, New York Times, Wall Street Journal ve New Yorker gibi prestijli gazetelerde sayısız illüstrasyonu yayımlanan ödüllü çizer Kutlukhan Perker. Yazarları ve çizerleri arasında Bahadır Boysal, Serhat Gürpınar, Aslan Özdemir, Sencer, Metin Kaçan, Küçük İskender, Can Barslan, Atilla Atalay, Behiç Pek gibi edebiyat ve mizah ustaları var.

Kuşe kağıda ve tamamı renkli basılan derginin Lemanyak ve Lombak gibi dergilerden farkını, kurucu Kutlukhan Perker şöyle özetliyor: "Çizgilerin ve görselliğin ön planda olmasını hedefliyoruz. Görsellik ve mizanpaj farklı olacak. Çok iyi yazılmış öykü ve karikatürleri çok iyi çizgilerle birleştirip okuyucuya sunacağız. Yazarlarımız çok politik değil edebi. Güncellik olacak ama New Yorker gibi yaklaşacağız."

Derginin kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kutlukhan Perker, Aslan Özdemir, Serhat Gürpınar, Küçük İskender, Bahadır Boysal, Birol Bayram, Metin Kaçan, Atilla Atalay, Behiç Pek, Can Barslan, Cezmi Ersöz, Sencer, Can Baytak, Emrah Ablak, Mesud Ata, Faruken Bayraktare, Emirhan Perker, Esin Özbek, Cemil Cahit, Doğan Pehlevan, Barış Keşoğlu, Cemal Söyleyen, Felat Delibalta, Erhan Candan, Fatoş Bozoguz, Taylan Kurtuluş, Erda Gümüş, Ersin Gündoğdu, Miray Özcan ve Güven Bilge.