Medya
29 Mayıs 2014 15:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

Yeni milli şefimiz kim oldu?

Yunanistan’da 9 - 18 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Sani Gourmet 2014 gastronomi festivalinde, ülkemizi Sürmeli İstanbul Hotel ve Ruga Restoran’ ın yaratıcı şefi Uğur Alparslan temsil etti.

2006 yılından beri, her yıl Yunanistan’ın Halkidiki yarım adasında düzenlenen ve gastronomi dünyasında önemli bir yeri olan uluslararası Sani Gourmet gastronomi festivali bu sene 9 - 18 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Her yıl ayrı bir konsepti olan festivalin bu yılki teması ”İpek Yolu”ydu.

Bu konsepte göre dünya çapındaki seçkin şefler, Pekin’den başlayıp Roma’ya uzanan yol üzerindeki ülkelerin yemek kültürlerine tarihsel ve güncel açıdan yaklaşarak, birbirinden özel lezzetler hazırladılar.

Seçkin şeflerin önderliğinde gerçekleşen “İpek Yolu” temalı Sani Gourmet festivalinde, doğudan batıya uzanan, lezzetli, bir o kadar da keyifli bir gastronomi yolculuğuna çıkıldı.

Uluslararası platformda önde gelen şeflerin katılımıyla gerçekleşen festivalde Türkiye’yi ve Türk mutfağını, İstanbul’un önemli lezzet duraklarından Ruga Restoran ve Sürmeli İstanbul Hotel’ in yaratıcı şefi Uğur Alparslan temsil etti. 9 ve 12 Mayıs tarihlerinde, Türk mutfağına dair lezzetleri sergileyen Uğur Alparslan, sunduğu yemeklerle büyük beğeni kazandı.