Yeni maaşlara dair kulislerden bomba detaylar! Asgari ücret, memur ve emekli…

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili son dakika zam haberleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine sonrası yaptığı açıklama kulisleri hareketlendirirken, milyonlarca çalışanın gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zam oranlarına çevrildi. Asgari ücret için 2 seçenek ön plana çıkarken, memur ve memur emekli maaşları için yüzde 45'lik zam konuşuluyor. Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyelerine de yüzde 50 oranında zam yapılması gündemde. İşte tüm detaylar...

Yeni maaşlara dair kulislerden bomba detaylar! Asgari ücret, memur ve emekli… - Sayfa 1

Milyonlarca memur, emekli, çalışan ve genç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat pahalılığı ve enflasyonla ilgili açıklaması sonrası "Maaşlara ne kadar zam gelecek?" sorusuna yanıt arıyor. Yeni kabinenin ilk toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili "Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz çalışmalarına başlıyor" ifadelerini kullanması kamuoyunda geniş yankı bulurken, Erdoğan'dan emekli maaşları ve kurban bayramı ikramiyeleriyle ilgili de önemli mesajlar geldi. Erdoğan "Emeklilerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz." ifadelerini kullanırken, memur ve emekli maaşlarının yanında Kurban Bayramı ikramiyelerine de zam yapılması gündeme geldi.

120
Yeni maaşlara dair kulislerden bomba detaylar! Asgari ücret, memur ve emekli… - Sayfa 2

ERDOĞAN AÇIKLADI, GÖZLER ASGARİ ÜCRET ZAMMINA ÇEVRİLDİ: İKİ SEÇENEK GÜNDEMDE

Temmuz ayı yaklaşırken, milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete zam için toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrildi.

220
Yeni maaşlara dair kulislerden bomba detaylar! Asgari ücret, memur ve emekli… - Sayfa 3

Yeni asgari ücrete refah payı ile birlikte yüzde 30 zam yapılmasının masada olduğu belirtilirken, kulislerde 2023 asgari ücretin net 11 bin 58 TL (brüt 13 bin 10 lira) olacağı konuşulmaya başlandı.

320
Yeni maaşlara dair kulislerden bomba detaylar! Asgari ücret, memur ve emekli… - Sayfa 4

Yine yüzde 18,30 gibi bir enflasyon farkı verilirse asgari ücretin 10 bin 500 TL'ye çıkabileceğinin de seçenekler arasında olduğu iddia edildi.

420