Yeni konutlar nereye yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fay hattı' vurgusu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 10 ilde konut yapımına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni konutlar nereye yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fay hattı' vurgusu - Sayfa 1

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AFAD'ın Ankara'daki merkezinde toplandı. Erdoğan depremin vurduğu 10 ilde konut çalışmalarına mart ayı başı itibarıyla başlanacağını duyurdu.

16
Yeni konutlar nereye yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fay hattı' vurgusu - Sayfa 2

"Kademeli olarak birkaç ay içerisinde fay hatlarının uzağında inşa edeceğimiz tüm konutların yapımına geçilmiş olacaktır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesinde yıkılan binaların altında kalan son vatandaşımızı çıkarana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Arama kurtarma çalışmalarını tümüyle bitirdikten sonra enkaz kaldırma işlemlerini hızlandıracağız.

26
Yeni konutlar nereye yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fay hattı' vurgusu - Sayfa 3

Depremin yıktığı veya oturulamaz olan yerleri yeniden yapıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. TOKİ bu depremden alnının akıyla çıkmış bir kurumumuzdur.

36
Yeni konutlar nereye yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'fay hattı' vurgusu - Sayfa 4

Kaybedecek tek bir dakikamızın olmadığı bilinciyle hasar tespiti biten her yerde derhal inşa çalışmalarına geçeceğiz. Yerinde ihya edilebilecekleri yerinde, taşınması gerekenleri uygun alanlarda inşa edeceğimiz konutlarla depremin yıkımlarını tümüyle telafi edeceğiz. 

46