Dünya
12 Ara 2023 13:54 Son Güncelleme: 12 Ara 2023 13:57

Yeni koleksiyonuyla infial yaratan Zara'dan tartışma yaratan açıklama!

Kampanya görselleri Filistinlilere saygısızlık gerekçesiyle eleştirilen giyim markası, "Zara, bu yanlış anlaşılmadan üzüntü duyar" açıklamasını yaptı.

Kampanya görselleri tepki ve boykot çağrılarına sebep olan giyim markası Zara, Instagram hesabından açıklama yaparak 'yanlış anlaşılma için üzgün olduğunu' bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde 'The Jacket' (Ceket) isimli kampanyanın görsellerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Zara, sonrasında boykot çağrılarıyla karşı karşıya kalmış, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sürdüğü bir dönemde kampanyada uzvu olmayan ve beyaz poşetlere sarılmış manken görsellerinin kullanılması tepkiye neden olmuştu.

'MAALESEF BAZI KULLANICILAR RAHATSIZLIK DUYDU'
Zara'dan bugün yapılan açıklamaya göre, kampanya temmuz ayında geliştirilmiş ve eylül ayında, yani 7 Ekim'den önce fotoğraflanmıştı. Görüntüler ise bir heykeltıraşın bitmemiş heykellerini göstermek üzere dizayn edilmişti.

Zara da açıklamasında, "Maalesef, bazı kullanıcılar halihazırda kaldırılmış olan bu görüntülerden rahatsızlık duydu; onlar bu görsellerde yaratıldıklarında tasarlandıkları şeyin çok daha ötesinde bir şeyler gördü" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya ait altı görseli de Instagram sayfasından kaldıran şirket, "Zara, bu yanlış anlaşılmadan üzüntü duyar ve herkese olan derin saygısını tekrar teyit eder" dedi.

Filistinlilere saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki çeken kampanyada kullanılan dekorlar Filistin haritasına, tabuta ve kefene benzetilmişti. Beyaz poşetlere sarılı cansız mankenlerin görüntülerinin İsrail saldırısı altındaki Gazze'yi andırdığı savunulmuştu. Zara, 7 Aralık'taki koleksiyon lansmanında, yeni koleksiyonlarını oluştururken geçmiş yüzyıllardaki erkek giyiminden esinlendiklerini söylemişti.