Gündem
24 Şub 2011 12:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

YENİ KADIN DERGİSİ KIRMIZI İÇİN 1000 KADIN ORTAK ARANIYOR!

Dergiciliğe "Kadınca" ile başlayan deneyimli gazeteci Seda Kaya Güler, kendi kadın dergisini çıkarmaya karar verdi.

Dergiciliğe "Kadınca" ile başlayan deneyimli gazeteci Seda Kaya Güler, kendi kadın dergisini çıkarmaya karar verdi.

Mart ayında okurla buluşacak olan Rengarenk Kırmızı'nın tanıtım yazısı:
 
RENGARENK KIRMIZI MART AYINDA OKURLA BULUŞUYOR! 

1000 KADIN ORTAKLI BAĞIMSIZ DERGİ
 
Bir kadın dergisi, ama bambaşka bir kadın dergisi. Bugüne kadar böylesi yapılmadı. Hem içeriği farklı, hem şekli. Hedef kitlesi de alışılmadık, tirajı da; çünkü hedef bir yılın sonunda tam 1 MİLYON tiraj. Arkasında büyük bir basın kuruluşu olmayan, 1000 kadın ortaklı BAĞIMSIZ dergi
RENGARENK KIRMIZI, Mart ayında okurla buluşuyor.
 
Kadın dayanışmasının özel, farklı, heyecan verici bir yansıması olan; destekçileri arasında Ümit Boyner, Nur Ger, Ümran Beba, Leyla Alaton, Dilek Bil, Ayşegül İldeniz, Candan Çorbacıoğlu, Berra Kılıç gibi iş kadınlarının bulunduğu RENGARENK KIRMIZI’yı gazeteci SEDA KAYA GÜLER’in sahibi olduğu Kırmızı Süreli Yayınlar A.Ş. çıkarıyor.
 
RENGARENK KIRMIZI DERGİSİ; ezber bozmak, alışkanlıkları değiştirmek, yapılmamışı yapmak için MART 2011’de çıkıyor. Kadınların kurduğu, kadınların oluşturduğu, kadınların desteklediği dergi, aynı zamanda bir kadın platformu. Hem içeriği farklı hem şekli. Hedef kitlesi de alışılmadık, tirajı da. Çünkü hedef 50 bin-100 bin değil, bir yılın sonunda tam 1 milyon tiraj. RENGARENK KIRMIZI; gerçek kadının kendini bulacağı dergi olduğunu ve 1 milyon tirajın imkansız olmadığını biliyor .
 
HER KADINA BİR DERGİ
RENGARENK KIRMIZI, kendilerine hitap eden bir dergiyle karşılaşmadıkları için bugüne kadar hiç dergi satın almamış, hatta hiç dergi okumamış her yaştan ve her kesimden kadının yanında olmayı, hayatını kolaylaştırmayı ve kadınların başucu dergisi olmayı hedefliyor. İçinde çocuk bakımından ikili ilişkilere, ev temizliğinden dekorasyona, para kazanmanın yollarından kredi almanın inceliklerine kadar her türlü bilginin yer alacağı RENGARENK KIRMIZI; ne yaparlarsa yapsın medyada yer alamayan kadınları tanıtan, kadının kişisel gelişimine ışık tutacak, kendini tanımasına-sevmesine ve gücünü fark etmesine katkıda bulunacak, önünde ufuklar açacak, yolunu çizmesine yardımcı olacak bir dergi. 
 
RENGARENK KIRMIZI, tam 6 dergiden oluşuyor. Her kadının kendini bulabileceği dergiler YAŞAM, ANNE-ÇOCUK, YEMEK, MODA, KARİYE ve SAĞLIK başlıklarını taşıyor.
 
FARKLI BİR SATIŞ YÖNTEMİ
RENGARENK KIRMIZI bugüne kadar hiç denenmemiş satış, promosyon, etkinlik ve dağıtım yöntemiyle de bir ilki hayata geçiriyor. RENGARENK KIRMIZI, önce İstanbul’da, sonra bütün illerde basılıp dağıtılacak. En önemlisi her ilde bir KADIN GİRİŞİMCİ  çıkmasına ön ayak olacak.
Dağıtımı ve satışı için ise Meydan, Astoria, Palladium, 212, Star City gibi alışveriş merkezlerini, bazı hipermarket ve zincir mağazaları, doğrudan pazarlamayı ve abone sistemini kullanacak. İlerleyen günlerde perakende sektörüne de girecek. İnternet, radyo ve TV üzerinden seslenmek de projenin bir parçası.
 
1000 KADIN ARANIYOR!
Kadın dayanışmasının çok özel bir yansımasını sunan RENGARENK KIRMIZI’nın yayınlanması için Kırmızı Süreli Yayınlar adı altında anonim şirket kuruldu. Bu şirkete 1000 TL vererek 1000 kadın ortak olacak. Projeye destek olan her biri kendi alanında başarılı, ünlü, popüler kadınların sayısı 300’ü geçti bile.

Bu kadınlar arasında TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, KAGİDER’in kurucu başkanı Meltem Kurtsan, eski başkanı Gülseren Onanç ve yeni başkan Dilek Bil, aralarında Leyla Alaton, Aydan Baktır, Candan Çorbacıoğlu da olmak üzere pek çok KAGİDER üyesi, PepsiCO Asya Pasifik Bölge Başkanı Ümran Beba, Amway Avrupa Dış İlişkiler Müdürü Candan Çorbacıoğlu, İNTEL Ortadoğu-Türkiye-Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, gazeteci Gila Benmayor, Elif Ergu, Özlem Akalan, yazar Buket Uzuner, Alev Alatlı, Üniversiteli Kadınlar Birliği Başkanı Nazan Moroğlu, Soroptomist Kulübü eski Başkanı Emine P.Erdem, yeni başkan Şenay Önder, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Şengül Akça, Turkish Yatırım Genel Müdürü Berra Kılıç gibi her kesimden isimler yer alıyor.
 
RENGARENK KIRMIZI’NIN İLKELERİ
RENGARENK KIRMIZI; kimseye tepeden bakmayarak anlamaya çalışacak ve her kesime eşit mesafede duracak. Her yaşa hitap edecek. Üslubu KADINCA olacak. Sorunlara kadın bakış açısıyla yaklaşacak ama asla ayrımcılık yapmayacak.
 
KIRMIZI BULUŞMALAR / RENGARENK ETKİNLİKLER
RENGARENK KIRMIZI her ay, çeşitli alışveriş merkezlerinde KIRMIZI BULUŞMALAR / RENGARENK ETKİNLİKLER başlığı altında söyleşiler, atölyeler, paneller düzenleyecek. Kadınların çocuklarıyla birlikte eğlenmesi, bilgilenmesi ve hoş vakit geçirmesi için değişik fırsatlar yaratacak.
 
RENGARENK KIRMIZI’NIN SAHİBİ SEDA KAYA GÜLER KİMDİR?
10’lu yaşlarda gazeteci olmaya karar verdi.
20’li yaşlarda gazetecilik yüksek okulunu bitirdi.
30’lu yaşlarda Kadınca’yla birlikte medyaya girdi ve yayın yönetmenliği yaptı
40’lı yaşlarda 800 bin tirajlı Melodi’yi, 100 bir satan Sofra’yı, ilklere imza atan Gelin, Mimoza ve Bebeğim’i çıkardı.
Şimdi sırada RENGARENK KIRMIZI var.
 
RENGARENK KIRMIZI’NIN KADROSU
RENGARENK KIRMIZI’nın deneyimli ve uzman kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Genel Yayın Yönetmeni: Dilek Girgin
Kreatif Direktör: Lalehan Uysal
Yazı İşleri Müdürü: Şebnem Özdemir Seçkiner
Görsel Yönetmen: Çetin Akdeniz – Selahattin Koç
Moda Editörü: İlkay Öztürk
Sağlık Editörü: Esra Kazancıbaşı Öztekin
Kariyer Editörü: Leyla Vural Volkan
Yemek Editörü: Nazan Ortaç
Fotoğraf: İF İstanbul